Samsung na CESu ukáže i tři specificky zaměřené projekty z dílny Creative Lab

Samsung na veletrhu CES v Las Vegas veřejnosti poprvé ukáže smarpthony řady Galaxy A (2018), pozornost však dostanou i tři zajímavé projekty, které vznikly z dílny Creative Lab (C-Lab). Mimo nich se na americkém veletrhu ukáže i sedm startupů, které vznikly z dřívějších projektů Samsung C-Lab. Jedním z nich bude např. řemínek Sgnl pro hodinky, který umožní „volání s prstem v uchu“.

První novým C-Lab projektem je S-Ray (Sound-Ray). Jedná se o přenosný směrový reproduktor, která směřuje zvuk jen na vás. Impulzem pro jeho vznik je snaha o eliminaci dlouhodobého používání sluchátek, která může podle vývojářů způsobit bolest v uších. Současné S-Ray nebude zvukem obtěžovat okolí vzhledem k běžným Bluetooth reproduktorům. Ty si v poslední době oblíbila zejména mladší generace, pokud tedy hudbu nepouštějí „na maximum“ přímo z telefonu. S-Ray bude ve verzi „na krk“, do ruky nebo jako kryt chytrého telefonu.

První novinkou je směrový reproduktor S-Ray:

GoBreath je inspirometr, který pomáhá s dýcháním u osob, které mají poškozené plíce nebo prodělali jejich operaci. Řešení se skládá z přenosného příslušenství a z mobilní aplikace, která uživatele učí základním technikám mělkého a hlubokého dýchání. Uživatelé si pak přímo v aplikaci mohou podívat na to, jak se v dýchání zlepšují. 

Inspirometr GoBreath v akci:

Třetí novinkou je Relúmĭno, které se ve formě mobilní aplikace pro brýle Gear VR objevilo již na loňském veletrhu MWC v Barceloně. Od té doby však byly nově vyvinuté speciální lehké brýle, které pomohou lidem s vadami zraku pohodlně a diskrétně využívat moderní technologie. Brýle používají výpočetní výkon telefonu, který zpracovává obraz z kamerky umístěné v brýlích a následně obraz přenáší zpět na displeje umístěné v brýlích Relúmĭno.

Princip fungování brýlí Relúmĭno:

Váš názor Další článek: LG ukáže tři nové roboty. Poslouží lidem na letištích a hotelech

Témata článku: Samsung, , , , , , , , , , , , , Sam, Úkaz, Zajímavý projekt, Telefon, Dílna, Loňský veletrh, Bluetooth reproduktor, Americký veletrh, Díl, Creative Lab, Sgnl, Galaxy a,