Samsung pomůže projektu Paměť národa. Dodá tablety a zapůjčí auta Moje Galaxy

Samsung v době, kdy stále platí omezení volného pohybu osob kvůli koronaviru COVID-19, pomůže projektu Paměť národa. Dokumentaristé, ale nově i rodinní příslušníci, školáci a studenti, už přes deset let zaznamenávají a ukládají vzpomínky pamětníků (dnes nejohroženější skupina v populaci) na dramatické události 20. století, v čemž mohou i nadále pokračovat. A to bezkontaktně. Samsung na projekt poskytne tablety, které budou sloužit pro zaznamenání vzpomínek. Rozveze je vozidly služby Moje Galaxy, u nich využije přebytečnou přepravní kapacitu.

Samsung tablety Galaxy Tab A 10.1 (2019) poskytl firmě Post Bellum, která stojí za projektem Paměť národa, a jejich rozvoz zajistí dobrovolnické hlídky čtyř vozidel služby Moje Galaxy a také 16 dobrovolníků s vlastními auty. Tablety umožní vzdálenou komunikaci s pamětníky přes videkonference, na které budou zaznamenány jejich vzpomínky. Zaměstnanci Samsungu se také přihlásili jako dobrovolníci do Centra pomoci Paměti národa, které vzniklo 19. března. Pamětníkům-seniorům poskytují podporu na telefonu i bezkontaktní pomoc ve formě nákupů, dovozu léků, apod. 

Představení tabletu Samsung Galaxy Tab A 10.1 (2019):

Diskuze (5) Další článek: Vylepšený Flex mód pro Galaxy Z Flip. Využijte véčkovou konstrukci pro fotky z různých úhlů

Témata článku: Samsung, , , , , Samsung Galaxy Tab A 10.1 (2019), Pro +, Samsun, Mé Galaxy, Dobrovolníci, Pamětník, Vzpomínka, Tableta, Projekt,