Samsung postavil největší továrnu na mobily na světě. Ročně jich vyrobí 120 milionů

Velkou událost zažil v pondělí Samsung, největší výrobce spotřební elektroniky na světě. Navzdory všem skandálům z posledních let stále zažívá růst a proto postavil novou továrnu na smartphony, o které tvrdí, že je největší na světě. Ročně má vyrobit 120 milionů telefonů. V pondělí proběhlo její slavností otevření.

Stojí v indickém městě Noida nedaleko hlavního města Dillí. Otevření proběhlo ve velkém stylu, zúčastnil se jak indický premiér Narendra Modi, tak jihokorejský prezident Moon Jae-in.

Podle agentury Bloomberg bude účelem továrny vyrábět hlavně levnější modely smartphonů, ale zároveň i vlajkové modely jako je aktuální Galaxy S9.

Není divu, že si Samsung vybral právě Indii. Jedná se o velký trh s 400 miliony majiteli chytrých telefonů a obřím růstovým potenciálem, vždyť v zemi žije 1,3 miliardy lidí a v roce 2017 se zde prodalo 124 milionů telefonů. Samsung tak doufá, že se sveze na vlně, byť nejoblíbenější značkou v Indii momentálně je čínské Xiaomi.

Prodávat na tamním trhu ale není nic jednoduchého. Vláda před časem zavedla iniciativu „Make in India“, v rámci které určité zboží včetně mobilů podléhají 20% clu, pokud nejsou vyrobeny na území Indie. Ze stejného důvodu vyrábí telefony v zemi i Apple.

S dronem nad Černobylem. Létali jsme nad tajemným radarem u sarkofágu:

Diskuze (2) Další článek: RECENZE: Alcatel 3X odhalí více kostlivců ve skříni, než nabídne novinek

Témata článku: Samsung, , , , Velký trh, Spotřební elektronika, Tajemný radar, Největší výrobce, Telefon, Post, Určité zboží, Velký styl, Vlajkový model, Levný model, Otevření, Velká událost, Nejoblíbenější značka, Stejný důvod, Bloomberg, MOBI, Továrna, Make in India, Noid, Hlavní město, Nová továrna,