Samsung představil Galaxy Chromebook. S AMOLED displejem a dotykovým perem

Samsung pokračuje v linii počítačů Chromebook. Svůj nový notebook s operačním systémem Chrome OS představil na veletrhu CES 2020 v Las Vegas a poprvé jej zařadil do rodiny produktů Galaxy. Má to svoji logiku – jde o precizně provedené zařízení se špičkovými komponentami, z nichž mnohé odkazují i na svět smartphonů.

Klepněte pro větší obrázek

Zobrazovací jednotkou je 13,3palcový dotykový 4K displej typu AMOLED, který je u Chromebooků použit poprvé a ani ve světě klasických notebooků s Windows není samozřejmostí. Dále je součástí těla i dotykový stylus, kterému nicméně výrobce v tomto případě neříká S Pen. Velmi zdařilá je i konstrukce s tenkým hliníkovým tělem a otočným pantem, díky kterému získáte konvertibl s možným použitím v několika polohách.

Srdcem notebooku je procesor Intel Core i5 desáté generace, nechybí ani podpora rychlé Wi-Fi 6. Díky úzkému propojení s ekosystémem Samsungu je možné využívat některé funkce smartphonů přímo z laptopu – například odpovídat na zprávy nebo vytočit telefonní hovor. Prémiový notebook Samsung Galaxy Chromebook bude dostupný na vybraných trzích během prvního čtvrtletí 2020 v červené nebo šedé barvě za cenu od tisíce dolarů (cca 23 tisíc korun bez daně).

Technické specifikace Samsung Galaxy Chromebook
Rozměry 302.6 x 203.2 x 9.9mm
Hmotnost 1.04kg
OS Chrome OS
Displej dotykový 13.3” 4K AMOLED (3840x2160)
CPU Intel® 10. generace Core i5
Grafika Intel® UHD Graphics
Operační paměť až 16GB (LPDDR3)
Úložiště až 1TB SSD
WLAN Wi-Fi 6 (Gig+), 802.11 ax 2x2
Fotoaparát 1MP (nad displejem), 8MP (nad klávesnicí)
Audio Stereo reproduktory (2W x 2)
Stylus vestavěný
Bezpečnost čtečka otisků
Klávesnice podsvícená
Šasi hliníkové
Porty USB-C (2x) | 3.5pi HP/Mic | UFS/MicroSD Combo
Baterie 49.2Wh
Diskuze (7) Další článek: Chytrý zámek Netatmo: Zamknete jej pomocí NFC klíče nebo mobilní aplikace

Témata článku: Samsung, , , , , , , Dotykové pero, Notebook, ? Displej, Axa, Samsun, S PEN, AMOLED displej, Pero, Las Vegas, Galaxy Chromebook, Chrome, Displej, AMOLED,