Samsung představil Galaxy E5 a Galaxy E7

Stranou veškerého dění představil Samsung nové smartphony řady Galaxy E. Oproti Galaxy A chybí kov a podpora LTE, přibyla podpora Dual SIM.

Samsung na včerejší tiskové konferenci nepředstavil z mobilního hlediska nic zásadního. Mimo nových praček a ledniček byla asi nejzásadnější „mobilní“ novinkou zpráva o tom, že na nové chytré televize naroubuje Samsung operační systém Tizen. Ten již debutoval u jihokorejského nositelného příslušenství, a protože Samsung otálel s jeho integrací do smartphonů, přednost dostaly televize. Stranou veškerého dění však došlo k představení nových smartphonů řady Galaxy E, modely Galaxy E5 a Galaxy E7 navazují na modelovou řadu Galaxy A. Specifikace jsou podobné, unibody smartphony jsou vyrobeny z plastu, takže i jejich cenovka má být o něco nižší.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Samsung Galaxy E5 bude prodáván v bílé, černé a hnědé

Samsung Galaxy E5 je smarpthone s pětipalcovým Super AMOLED displejem s HD rozlišením, který je osazen čtyřjádrem o taktu 1,2 GHz a 1,5GB RAM. Interní 16GB paměť bude rozšiřitelná microSD kartami (až 64 GB), hlavní 8Mpix fotoaparát s přisvětlením na zádi doplňuje 5Mpix selfie nad displejem. Smartphone má bohatou konektivitu, mimo Wi-Fi podporuje Bluetooth 4.0 i kombinovaný čip GPS/GLONASS. K mobilními internetu se připojíte maximálně přes HSPA+, LTE se do smartphonu nedostala. Rozměry smartphonu činí 142 × 70 × 7 mm, baterie má kapacitu 2 400 mAh. Telefon běží na Androidu 4.4 KitKat, v průběhu roku je na něj plánována aktualizace na Android Lollipop. Cena odpovídá ekvivalentu 305 USD, což je po přepočtu 7 tisíc Kč.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Samsung Galaxy E7 se do prodeje dostane v modré a bílé

Samsung Galaxy E7 je vybavenějším sourozencem. Je osazen 5,5 HD Super AMOLED panelem, čtyřjádrovým procesorem o taktu 1,2 GHz a 2GB RAM. 13Mpix fotoaparát na zadní straně doplňuje 5Mpix kamerka pro selfie nad displejem. Stejně jako Galaxy E5, i Galaxy E7 běží na Androidu 4.4 KitKat s grafickou nadstavbou TouchWiz, která je opatřena i řadou režimů z dražších modelů, jedná se např. o Ultra úsporný či Soukromý režim. Konektivita je stejná jako u předešlého modelu, datovým maximem je tedy HSPA+. Interní 16GB paměť je rozšiřitelná microSD kartami (až 64 GB), rozměry samotného telefonu činí 151 × 77 × 7 mm. Baterie má kapacitu 2 950 mAh. Cena je udávána na úrovni 363 USD, což dělá po přepočtu 8 400 Kč.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Specifikace Samsungu Galaxy E5 a Galaxy E7

Modely řady Galaxy E se začnou prodávat v Indii 20. ledna, je pravděpodobné, že se pak odtud dostanou i do vybraných zemí po celém světě.

Zdroj: SamsungTomorrow

Diskuze (6) Další článek: Google představil Cast for audio

Témata článku: Samsung, , , , , Samsung Galaxy, Samsung Galaxy E5, Samsung Galaxy E7, GAL, Sam, Kombinovaný čip, Samsun, Pře,