Samsung připravuje Exynos 992. Vylepšený čipset jako první dostane Note20

Samsung si chce alespoň částečně napravit reputaci po srovnávací kampani „es dvacítek“, v rámci které při srovnání Exynosu 990 a Snapdragonu 865 vyšel lépe čipset od amerického giganta. Kvůli odlišnosti čipsetů u modelů řady Galaxy S20 byla dokonce vydána petice, která má k dnešnímu dni přes 43 tisíc podpisů. Připomeňme, že „es dvacítky“ se prodávají s údajně „lepšími“ Snapdragony v USA a v Číně, zatímco ve zbytku světa Samsung používá Exynosy. A tento přístup se zřejmě jen tak nezmění...

...ne, Samsung zůstane své stávající strategii i nadále věrný, ovšem podle jihokorejského zdroje pracuje na vylepšeném čipsetu Exynos 992, na němž poběží připravované topmodely řady Galaxy Note20. Čipset má být vyroben zatím oficiálně blíže nespecifikovaným 6nm výrobním procesem. A to naznačuje, že by měl být, nejen výkonnější (o 1 - 3 procenta než Snapdragon 865), ale také energeticky efektivnější, než 8nm Exynos 990.

Podle zdroje je také možné, že Samsung svůj čipset Exynos 992 nasadí na více trzích, protože očekávaný Snapdragon 865+ byl kvůli koronavirové epidemii posunut na neurčito. Existenci Exynosu 992 potvrzuje také fakt, že na něm letos poběží i topmodel od značky Vivo, která je tradičním odběratelem Exynosů. 

Exynos 990 pohání aktuální řadu Galaxy S20 od Samsungu:

Zdroj ZDNet

Diskuze (34) Další článek: Trh smartphonů letos klesne o pětinu. Návrat na původní čísla může trvat tři roky

Témata článku: Samsung, , , , , , , , , , Neurčito, DOS, Exynosu, Čipset, Zdroj, Odlišnost, Eso, Samsun, Jak,