Samsung připravuje Galaxy M40. Dorovná výkonem Galaxy A70, cena má být nižší

V benchmarku Geekbench byly nalezeny stopy po dalším modelu řady Galaxy M od Samsungu, který dostane označení Galaxy M40. A podle hardwarových detailů, které benchmark odhalil, by se mohlo jednat o zatím nejvýkonnější „emko“ od Samsungu, které má výkonově konkurovat modelu Galaxy A70. A pokud k tomu připočteme agresivní cenovou politiku řady Galaxy M, může být chystaný smartphone hodně zajímavou novinkou.

Výkon telefonu dodá Snapdragon 675, což je výrazným vylepšením oproti Exynosu 7885, který byl přítomen v redakční Galaxy M20 (recenze zde). Telefon nabídne hned 6GB operační paměť a také 128GB interní úložiště, které půjde rozšířit microSD kartami. Galaxy M40 bude také prvním smartphonem pro mileniály od Samsungu, který hned po vybalení z krabice nabídne Android Pie včetně nadstavby One UI. Baterie by mohla zůstat u kapacity 5 000 mAh, a jistě by se hodilo i superrychlé 25W nabíjení. Tyto informace však zatím nejsou nijak potvrzeny.

Náš první pohled na Samsung Glaxy M20:

Samsung v ČR prodává zatím jediný smartphone řady Galaxy M, a to model Galaxy M20. V rámci úsporných opatření je model k dostání pouze online, a to na e-shopu Samsungu. Jeho cena činí 5 990 Kč.

Diskuze (1) Další článek: Týden mobilně 483: Unikátní technologie v LG G8s a Nokii 9 PureView

Témata článku: Samsung, , , , , , Samsun, Česká republika, Galaxy m, Model