Samsung prodal první milion Foldů. Otevře to dalším skládačkám cestu na trh?

Samsung celosvětově prodal první milion skládacího hybridu Galaxy Fold. Nejsou to žádná velká čísla, ovšem s ohlédnutím na to, jak se skládačce vedlo zpočátku, to vypadá dost optimisticky. Galaxy Fold se totiž po problémech s pantem a displejem začal prodávat až v září, a milion za tři měsíce je poměrně slušná meta, ještě když uvážíme, že se jedná o zařízení nové koncepce s cenou přes 50 tisíc Kč.

Samsung Galaxy Fold
rozměry a hmotnost: 161 × 63 × 17,0 mm, 263 g
displej: 7,3", kapacitní Dynamic AMOLED, 1 536 × 2 152, 362 PPI
sítě: GSM, 3G, LTE (2000|316 Mb/s)
konektivita: USB Type-C, Wi-Fi 5, Bluetooth 5, GPS
paměť: 512 GB, RAM: 12 GB, baterie: 4 380 mAh
procesor: Qualcomm Snapdragon 855 (8× Cortex-A76, 3 GHz, 7nm)
operační systém: Google Android 9 (Pie)
fotoaparát: 16MPx, video (3 840 × 2 160), autofocus, blesk
61 %
vybavenost
cena: už se neprodává

Prodeje Galaxy Foldu ukazují, že se sice v současné době nejedná o bestseller, poptávka po skládacích modelech zde ale rozhodně je. A to může otevřít cestu na trh i dalším skládacím modelům. Mimo Matu X, jehož brzdí americké sankce, je tu ještě čerstvá skládací Motorola Razr. Podobné véčko plánuje Samsung představit v příštím roce, a je zcela jisté, že se přidají i další výrobci, např. Xiaomi. Samsung se chce od letošního milionu odrazit k daleko větším prodejním číslům, v příštím roce očekává prodej minimálně 6 milionů skládaček.

Do prodejních čísel nově zasáhne i Česká republika, prodeje Galaxy Foldu totiž startují přesně dnes. Skládací hybrid si můžete pořídit na brandstorech Samsungu nebo na jeho e-shopu za 53 990 Kč. Na výběr je černá (Cosmos Black) a stříbrná (Space Silver) varianta.

Naše první dojmy ze Samsungu Galaxy Fold:

Zdroj Techcrunch

Diskuze (3) Další článek: Nové seriály, film a nominace na Zlaté glóby – to jsou novinky v Apple TV+

Témata článku: Samsung, , , , , Samsung Galaxy Fold, Číslo, Space Silver, Fold, Cosmos Black, Pro +, Galaxy Fold, Česká republika, Sklad, Skládačka, Samsun, Prodejní číslo, Prodej, Ohlédnutí, F +, Hybrid