Samsung si patentoval skenování dlaně, do které uloží heslo k telefonu

I přesto, že Samsung mezi mobilními výrobci debutoval jako první s očním skenerem, stále vymýšlí různé další způsoby zabezpečení telefonu mimo PIN kód, heslo, kreslením vzorů, rozeznání tváře nebo otisk prstu. Jednou z uvažovaných novinek je skenování dlaně, které může být použito pro „vyhledání“ zapomenutého hesla. Jak má celé řešení podle patentu Samsungu vypadat?

Patent Samsungu staví na tom, že linie dlaně vypadají u každého jinak. Fotoaparát na zadní straně telefonu vyfotí „čáry“ dlaně, a pokud je vyhodnocena jako dlaň uživatele, na displeji náhodně zobrazí část hesla z telefonu. Může se jednat jen o několik znaků či náhodně rozesetých symbolů, u nichž čáry na dlani doplní některé jejich části, které vám mají pomoci vzpomenout si na vaše heslo. To proto, aby vám někdo při skenování dlaně nekoukal přes rameno a nezjistil rovnou celé vaše heslo.

Skenování dlaně bychom si však dokázali představit daleko praktičtěji. Stačilo by, aby fotoaparát uměl ostřit na takovou blízkost, aby vyfotil vaší dlaň, jakmile telefon vezmete do ruky, vyhodnotil, a v případě vlastníkovy dlaně telefon okamžitě odemknul. Odpadlo by tak natahování ukazováčku na čtečku otisků. Jistě, přístup k telefonu by nebyl až tolik zabezpečný, na druhou stranu zřejmě nehrozí, že by vám někdo vyfotil linie dlaně.

Samsung se však v blízké budoucnosti bude zřejmě soustředit na 3D skenování obličeje, které se poprvé ukázalo u iPhonu X (FaceID), takže je možné, že se patent ohledně skenování dlaně nikdy nedočká své realizace.

Jedna z reklam na iPhone X a Face ID:

Zdroj Galaxyclub

Diskuze (7) Další článek: Honor naděluje slevy. V prosinci budou stát méně hned tři jeho smartphony

Témata článku: Samsung, , , , , , , , , Sam, Otisk, Samsun, Hesl, Blízká budoucnost, Scanování, Zadní strana, Vyhledání, Kter, Čáry, Sken, Dlaň, Telefon, Face App, Druhá strana, Rozeznání