Samsung si patentoval stylus u skládačky stylu Z Fold. Dočkáme se jej u 3. generace?

Už od první generace Galaxy Fold jsme přesvědčeni, že celému skládacímu konceptu chybí k úplné dokonalosti dotykové pero S Pen. A jak to tak vypadá, mohli bychom se stylusu dočkat již u třetí generace skládačky Samsung Galaxy Z Fold3. Spekulovalo se o tom již dříve, a své k tomu přidává i aktuálně zveřejněný patent pocházející z dubna letošního roku, který na 56 stránkách prozrazuje, jak chce Samsung do skládaček integrovat stylus S Pen.

Přímo z patentových náčrtků lze vypozorovat, že mají být rozměry stylusu rámcově stejné, jako u pera S Pen u modelu Galaxy Note20 Ultra. Jihokorejský výrobce počítá s tím, že do skládacího hybridu integruje šachtici pro přenášení pera, která má být umístěna v pravé části spodní hrany. Tedy přesně na druhé straně, než u aktuální generace tabletofonů.

Samsung u Notů používá u dotykového pera elektromagnetickou rezonanci (EMR), která využívá digitizér bez nutnosti aktivně napájeného pera. Toto řešení se také opírá o vysokou dotykovou citlivost. Na druhé straně stojí AES (Active Electrostatic Solution), což je aktivní metoda, která je dražší na integraci, ovšem, na rozdíl od EMR, ji lze zřejmě do skládací konstrukce integrovat o něco snadněji. Samsung navíc zvažuje posílení vrstvy UTG skla ze 30 na 60 mikrometrů, což by mělo pozitivně ovlivnit citlivost displeje na hrot pera.

V patentu přímo nezaznívá, kterou technologii Samsung nakonec zvolí. A protože je datován k letošnímu dubnu, mohlo se od té doby leccos změnit. Pokud však spekulace nelžou, mohl by být stylusem vybaven již Galaxy Z Fold3, od něhož se čeká premiéra ve druhé polovině příštího roku. Samsung na rok 2021 údajně chystá i levnější skládací hybrid, u něhož však stylus s největší pravděpodobností podporován nebude.

Představení skládacího hybridu Galaxy Z Fold2:

Zdroj Letsgodigital

Diskuze (5) Další článek: Honor 10X Lite je známý model s jiným logem. Bez Googlu, ale zato s velkou baterií

Témata článku: Samsung, , , , , , Samsung Galaxy Z Fold2 5G, Dotykové pero, Pen, Skládačka, Styl, Z Fold, AES, Generace, S PEN, Hybrid, Samsun, F +,