Samsung Smart View beta: rychlé sdílení na televizi

Samsung inovoval svou mobilní aplikaci Smart View. Jaké jsou změny při spojení smartphonu s televizí od Samsungu?

Samsung koncem prosince v obchodě Google Play vydal novou verzi aplikace Smart View. Ta vždy sloužila k připojení smartphonů a tabletů jihokorejského výrobce k chytrým televizím Samsung, aplikace však nedávno prošla velkým redesignem a úpravou funkci, takže se na ní v krátkosti podíváme. Jedná se však stále o beta verzi, takže ne vše funguje tak, jak by mělo. Jihokorejci ale mají ve spojení smartphonu a televize poměrně slušně našlápnuto.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Spouštíme aplikace Smart View beta pro streamování multimédií ze smartphonů do Samsung Smart TV

Po stažení aplikace je třeba Samsung TV a telefon připojit ke stejné Wi-Fi síti. Pokud na televizi svému telefonu jednorázově povolíte přístupy, může se sdílení multimédií objevit kdykoliv, bez nutnosti aktivace nějakého speciálního režimu. Na výběr jsou tři režimy sdílení, v prvé řadě se jedná o fotografie následované videosoubory a hudbou.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Sdílení fotografií a hudby na televizi, oba druhy obsahu lze přidat do playlistu a vzdáleně přecházet mezi obrázky a skladbami

Z dostupných fotek můžete vytvořit playlist, v němž můžete snímky ručně přepínat. Automatické slideshow chybí, jakmile si prohlédnete všechny fotky, vrátíte se zpět do dřívějšího TV vysílání.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Vzdálené přehrávání videí a úprava hlasitosti

Stejná situace se opakuje i u videí, byť zde máte možnost pouze spustit či pozastavit video proud. Pokud máte více videí, můžete si je obdobně zařadit do playlistu. A do třetice přichází na řadu hudba, kterou si opět můžete nastavit do playlistu. V televizi poté vyberete, zda se má přehrávat z reproduktorů nebo přes zvukový výstup.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Dálkové ovládání je dostupné pouze pro Samsung Smart TV od roku 2014 a výše

Poslední funkcí aplikace Smart View beta je dálkové ovládání, které je přístupné z kontextové nabídky v pravém horním rohu. Přes něj dostanete vcelku funkční náhradu za klasické dálkové ovládání, i s možností přepnutí zdrojových vstupů. Vadou na kráse je však zatím ne příliš dobrá stabilita aplikace, místy se setkáte s pády aplikace nebo se samovolným odpojením od televize. Aplikace také občas „nevidí“ blízkou TV, i když je zapnutá. Finální „opravená“ verze aplikace by se měla na Google Play objevit v první polovině letošního roku.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Aplikace Smart View existuje i pro Windows, pokud však již máte „desítky“, můžete se ji vyhnout a rovnou využít systémové připojení k televizi, která se stane bezdrátovým displejem, na něho můžete duplikovat nebo rozšířit současnou desktopovou plochu.

Aplikace Smart View je ke stažení i pro desktopový operační systém Windows, ovšem je to tak trochu „nošení dříví do lesa“, protože Windows 10 nabízí daleko přímočařejší řešení. Na Samsung TV zapněte Screen Mirroring a přes Centrum akcí ve Windows 10 vyberte položku připojit. I přesto, že je televize v režimu zrcadlení displeje, může sloužit jako plnohodnotný bezdrátový displej, ve kterém duplikujete či dokonce rozšíříte vaši desktopovou plochu.

Klepněte pro větší obrázek
Diskuze (9) Další článek: Chytré hodinky Pebble oficiálně vstoupí na český trh

Témata článku: Samsung, , , , , , , , Smart View, Stejná síť, View, Bezdrátový displej, SmartView, SMA, Samsun, Speciální režim, Sam, Sdílení, Nošení dříví, Samsung Smart TV, Rychlé sdílení, Redesignem, Screen Mirroring, Stejná situace, Sdílení fotografií,