Samsung SSD T7 Touch: kompaktní disk k mobilu zabezpečíte otiskem prstu

Samsung na veletrhu CES představil novou generaci přenosného SSD disku T7 Touch, který je nástupcem loňského Portable SSD T5. Největší změnou, která je vidět již na první pohled, je zabudovaná čtečka otisků prstů (až pro čtyři otisky), která se postará o bezpečnost a integritu uložených dat. Alternativou je použití hesla při přístupu k disku z počítače nebo mobilu, což fungovalo už u loňského modelu.

Krabička o rozměrech 85 × 57 × 8 mm  váží 58 gramů. Na těle najdeme pouze jeden konektor USB-C, k němuž dostanete dva kablíky. Jeden zakončuje USB-C, druhý zase koncovka USB-A. SSD disk podporuje aktuálně nejrychlejší rozhraní USB 3.2 (gen 2) se zpětnou kompatibilitou, datový tok je oproti předchůdci T5 dvojnásobný. Maximální rychlost čtení je 1 050 MB/s, maximální rychlost zápisu zase 1 000 MB/s. Oproti pevným externím HDD se jedná až o 9,5× vyšší rychlosti.

Představovací video disku Samsung Portable SSD 7T Touch:

Disk podporuje šifrování AES 256-bit, přežije pád ze dvou metrů na zem a do prodeje se dostane v černé a stříbrné, a to v několika paměťových kapacitách. 500GB verze vyjde na 3 999 Kč, 1TB disk bude stát 5 999 Kč. Za nejvyšší 2TB verzi zaplatíte 11 399 Kč. Prodeje budou v Česku zahájeny ještě během prvního čtvrtletí.

Diskuze (2) Další článek: VYZKOUŠENO: Huawei FreeBuds 3 – patří do extraligy zcela bezdrátových sluchátek

Témata článku: Samsung, , , , , , , , Mobil, Koncovka, Otisk, Prst, Otisky prstů, Rychlost, Kompaktní disk, Maximální rychlost, Samsun, Česká republika, MOBI,