Samsung ukázal ovládání hybridu Galaxy Fold na videu. Jak se popere s Mate X?

Samsung dnes na videu ukázal základní ovládání skládacího hybridu Galaxy Fold, který byl sice oznámen již 20. února v San Franciscu, výrobce jej však ve své experience zóně vůbec nevystavoval. Při představení jsme tak museli dát zavděk tiskovým fotografiím a také krátkému „hands-on“ na pódiu z rukou šéfa Samsungu, DJ Koha. A zatímco konkurenční Huawei dnes představoval svou podobu skládacího Mate X, jihokorejci na videu poodhalili některé novinky u Galaxy Fold.

Na videu tak můžeme bez jakéhokoliv komentáře vidět základní ovládání hybridu, na vnějším i na vnitřním displeji. Samsung dále prezentuje zpětné nabíjení, v detailním náhledu ukazuje skládací mechanismus, který však při svém dovření není úplně stoprocentní. V zavřeném stavu je u jednoho z krajů vidět nepatrný rozestup obou částí. S Galaxy Fold můžete fotit pomocí vnějšího i vnitřního displeje, počítá se i s jeho připojením k monitoru v režimu Samsung DeX.

Představovací video Samsungu Galaxy Fold:

Samsung a Huawei mají dvě úplně odlišná řešení skládacího hybridu, a bude zajímavé sledovat, které z nich se na trhu uchytí. Samsung používá vnitřní displej s výřezem, který doplňuje malý vnější zobrazovací panel. Huawei zase používá jeden displej, jehož část je po složení na zadní straně telefonu neaktivní. Samsung svůj hybrid formálně představil o pár dní dříve, protože zařízení půjde do prodeje již koncem dubna, a to zřejmě za 50 tisíc včetně daně. Zařízení od Huawei má stát ještě o deset tisíc více, a na trh se podíváme zřejmě až v červnu.

Intro video Galaxy Fold ze San Francisca:

Diskuze (12) Další článek: BlackBerry představuje limitovanou červenou edici Key2. Rarita bude i v Česku

Témata článku: Samsung, , , , , , , Samsung Galaxy Fold, DJ Koha, Sam, Mat X, Jak, Úkaz, Ovládání, F +, Samsun, Displej, Pop, Hybrid, San Francisco