Samsung Upcycling. Když staré telefony z šuplíku dostanou druhou šanci

Možná i vy máte ve svém šuplíku spoustu „záložních“ telefonů, které jste v minulosti nechtěli z celé řady důvodů poslat dále. Samsung v rámci své iniciativy Upcycling dokáže starým telefonům řady Galaxy i po letech dodat druhý dech. Jistě, baterie už tolik nevydrží, displej může být v horším stavu, to však nezabrání tomu, abyste telefon použili jinak, než se původně zamýšlelo. Může se z něj stát třeba domácí chůvička nebo dálková spoušť domácího osvětlení.

Samsung na veletrhu CES 2021 ukázal dva možné příklady využití starých zařízení řady Galaxy, na která se už delší dobu jen práší. Starý a jinak nevyužitý telefon může sloužit jako dětská chůvička. Jakmile detekuje pláč dítěte, okamžitě vám pošle notifikaci na telefon. Druhým příkladem je telefon, který se postará o rozsvícení světla v obýváku, takže pes nečeká na váš večerní návrat z práce v úplné tmě. Samsung v průběhu letošního roku navíc spustí program „Upcycling at home“, v rámci něhož nabídne inspiraci, jak staré telefony dále využít.

Představení programu Samsung Upcycling:

Už loni Samsung ukázal, že je možné starý smartphone využít jako zařízení pro monitoring očí. Projekt Bom se uplatnil ve Vietnamu, kde za tři roky dokázal poskytnout potřebnou péči více než 80 tisícům pacientů. Letošní ekologickou iniciativou jsou zase nové papírové krabice k novým televizím od Samsungu, z nichž si můžete doma postavit kartonový „nábytek“ nebo třeba boudu pro psa. Nový dálkový ovladač pro televize se navíc nabíjí malými solárními články.

Diskuze (6) Další článek: Je tohle svatý grál nositelností? Japonci předvedli hodinky, které i bez jehly změří cukr v krvi

Témata článku: Samsung, , , , , , Samsun, DOS, Upcycling at Home, Chůvička, Šup, Starý telefon, Sup, Telefon, Šuplík, Dálkový ovladač, Vietnam, Samsung Upcycling