Samsung už dělá i do aut. Osmijádrový Exynos Auto V9 se poprvé ukáže u Audi

Samsung představil další procesor řady Exynos, ovšem tentokrát není určen pro smartphony, ale pro palubní systémy vozidel. Jako první jej do ostrého provozu nasadí německá automobilka Audi, a to v IVI (In-Vehicle Infotainment) systému, který bude představen v roce 2021.

Čipset Exynos Auto V9 je vyroben 8nm technologií a jeho součástí je osm výpočetních jader Cortex-A76 o taktu 2,1 GHz. Procesor je doplněn grafickým adaptérem Mali G76 a spolupracuje s operačními paměťmi typu LPDDR4 a LPDDR5. Bezpečnost má pod palcem podpora standardu ASIL-B (Automotive Safety Integrity level). Čipset může v autě operovat až na šesti displejích a mít až dvanáct různých spojení s dalšími subsystémy.

Integrovaná jednotka NPU poslouží ke zpracování vizuálních a zvukových dat, integrovaný HiFi audiopřevodník zaručí kvalitní zvukovou složku linoucí se zábavního systému na zadních sedadlech. Poprvé bude čip nasazen v zatím neznámém modelu od Audi, a to v roce 2021. Do té doby však může Samsung na tzv. řešení „Connected Car“ zlákat i další výrobce automobilů.

Lyft ve Vegas loni nabídl ukázkovou přepravu samořídícími BMW 540i:

Zdroj Samsung News

Diskuze (1) Další článek: Messenger jde s dobou. Testuje tmavý režim a smazání odeslané zprávy

Témata článku: Samsung, , , , , , Sam, BMW, Výrobce aut, Mali, Čipset, Procesor, Hifi, Samsun, Neznámý model, Osmijádrový exynos, Ostrý provoz, NPU, Palubní systém, Úkaz, Audi, Vegas, DEL, Grafický adaptér, Samsung News