Samsung v ČR aktualizuje řadu Galaxy S10. Novinkou je vylepšený noční režim

Samsung v průběhu noci na dnešek u řady Galaxy S10 z volného trhu spustil další vlnu aktualizací, které přerušila déle trvající „rádiový klid“. Zatím poslední update pro řadu Galaxy S10 dorazil do českých modelů 20. dubna, na další aktualizaci jsme tedy museli čekat měsíc a půl.

Samsung Galaxy S10+ 128GB
Beyond2
rozměry a hmotnost: 158 × 74 × 7,8 mm, 175 g
displej: 6,4", kapacitní Dynamic AMOLED, 3 040 × 1 440, 526 PPI
sítě: GSM, 3G, LTE (2000|316 Mb/s)
konektivita: USB Type-C, Wi-Fi 6, Bluetooth 5, GPS
paměť: 128 GB, microSDXC (512 GB), RAM: 8 GB, baterie: 4 100 mAh
procesor: Samsung Exynos 9820 (8× Exynos M4, 3 GHz, 8nm)
operační systém: Google Android 9 (Pie)
fotoaparát: 16MPx, video (3 840 × 2 160), autofocus, blesk
75 %
vybavenost
cena: už se neprodává

Samsung sice již v průběhu května vydával na zahraničních trzích updaty pro řadu Galaxy S10 (verze XXU1ASE5), později však distribuci zastavil, protože se v něm objevily chyby. Mezi ty nejpalčivější patřilo zamrzání aplikací třetích stran bez zjevného důvodu, a i samotný telefon občas zamrzl, takže jej bylo třeba restartovat. Samsung velmi brzy update přestal nabízet a těm, kteří již es desítky aktualizovali, nabídl hot-fix aktualizaci XXU1ASE6. Do ČR se však s dnešním updatem dostává až následná květnová aktualizace XXU1ASE7.

Aktualizační balíček má velikost téměř 620 MB, a jeho detaily zatím chybí i v tradičním changelogu, na nějž se odkazuje telefon při samotné aktualizaci. Mezi největší změny patří zlepšení stability Wi-Fi, a to zejména ve vzdálenějších místech od routeru, kde dříve býval občasný problém s úplným výpadkem spojení. Stabilizačním updatem prošlo i Bluetooth, výraznější změny se dotkly i fotoaparátu.

Představení smartphonů řady Galaxy S10 od Samsungu:

Samsung opět vylepšil kvalitu fotek pořízených v nočním režimu, při focení panorámat můžete přepínat mezi hlavním foťákem a teleobjektivem (a to platí i pro režim Živého zaostření), aplikace třetích stran navíc mohou nově použít selfie kamerku s 80° úhlem záběru namísto dosud používaného 68° zorného pole. Poslední součástí aktualizačního balíčku je květnová aktualizace zabezpečení, která, s ohledem na zpoždění květnového firmwaru, v současné době již není ta nejaktuálnější.

Diskuze (7) Další článek: Apple hodlá vyhrát americko-čínskou obchodní válku. Uteče do Indie, Indonésie a Vietnamu

Témata článku: Samsung, , , , , , , , , , Samsung Galaxy S10, Aktualizace, Aplikace, Rez, Živé zaostření, Režim, Česká republika, Samsun