Samsung v řadě Galaxy S21 nabídne S Pen. Ale jen jako volitelné příslušenství

Jihokorejské média v tom mají jasno. V příštím roce začne postupné slučování produktových řad Galaxy S a Galaxy Note v budoucí řadu jedinou. I přesto, že má mít kategorie produktů Galaxy Note ještě několikaleté trvání, náznak o slučování má být vidět již začátkem příštího roku. Minimálně jeden z připravovaných smartphonů řady Galaxy S21 totiž bude podporovat dotykové pero S Pen. 

Oproti ikonické řadě zde ale přeci jen budou určité rozdíly. Řada Galaxy S21 má být osazena digitizérem od Wacomu, který stylus rozezná, ovšem do těla dotykové pero zasouvat nebudete. Na jednu stranu přijdete o komfort, protože je v řadě Galax Note stylus vytažený z těla vždy rychle po ruce, na stranu druhou nepřijdete o velkou kapacitu baterie, protože slot pro S Pen zabírá v útrobách jinak poměrně dost prostoru. Stylus navíc bude v prodeji samostatně jako doplňkové příslušenství, takže si jej pořídí jen ten, kdo jej skutečně upotřebí. 

Uživatelé ale budou muset přijít na to, jak stylus s telefonem přenášet. Nabízí se řešení magnetického stylusu á-la Galaxy Tab S7, který si přicvaknete k bočním hranám (samozřejmě bez dobíjení na zádech) nebo originální obaly, do nichž stylus přicvaknete při přenášení. Bude se tak zřejmě jednat o pomalý začátek konce ikonické řady Galaxy Note, jejíž pozici, a také srpnový představovací termín, výhledově připadne skládacím zařízením rozličných konstrukcí.

Zdroj Heraldcorp

Diskuze (2) Další článek: Honor začíná s předprodejem dvou modelů chytrých hodinek. K oběma dostanete dárek

Témata článku: Samsung, , , , , , Dotykové pero, Řada, Galax Note, Pen, Samsun, Wacom,