Samsung vydal květnový bezpečnostní update. Galaxy S8 klesl o patro níže

Samsung vydal květnový update bezpečnostních aktualizací, který opravuje devět kritických zranitelností Androidu, a přidává záplaty na další méně závažné bezpečnostní problémy. Aktualizace navíc upravuje dalších 19 zranitelností, které byly objeveny v softwaru a nadstavbě od Samsungu. Jedna z oprav se týká zranitelnosti Bluetooth čipů od Broadcomu vůči spoofingu, mezi další patří odstranění zranitelnosti obrazových dekodérů či ochrana proti přetečení zásobníku v Bootloaderu.

Jako první by se květnová aktualizace dostala do řady Galaxy S20, následována modely Galaxy Fold, Galaxy Z Flip a řadami Galaxy Note10 a Galaxy S10. Update se postupně dostává i na další modely, např. na Galaxy A50. Největší změnu v distribuci bezpečnostních aktualizací prodělaly modely Galaxy S8 a Galaxy S8+, které již nedostávají bezpečnostní záplaty každý měsíc, ale nově již pouze jednou za čtvrtletí. Tento update však bude zahrnovat všechny předešlé opravy vydávané pro ostatní modely na měsíční bázi.

Telefony se na trh dostaly v dubnu 2017, takže po třech letech se propadají o patro níže. Je také jasné, že řada Galaxy S8 se již nedočká žádného dalšího systémového updatu. Telefon tak zůstane u Androidu 9.0 Pie s nadstavbou One UI 1.0. A poslední bezpečnostní aktualizace datovaná k dubnu v něm zřejmě pobude ještě pár měsíců.

Zdroj Samsung Security

Diskuze (9) Další článek: RECENZE: Samsung Galaxy A51 – také letos bude tím nejprodávanějším „áčkem“

Témata článku: Samsung, , , , , , , , , Samsung Galaxy S8, Samsung Galaxy S8+, Záplata, Aktualizace, Patro, Samsun, Model, Bluetooth čip, Galaxy Fold Galaxy, Broadcomu, Bezpečnostní aktualizace, Bootloaderu, Pár měsíců, Samsung Security,