Samsung vydal opravu ultrazvukové čtečky otisků prstů. Už dorazila i do ČR

Určitě jste zaregistrovali problém týkající se ultrazuvkové čtečky otisků, která u smartphonů od Samsungu skenovala strukturu neoriginální fólie na displej, resp. silikonového krytu, místo bříška prstu. Díky tomu mohl otiskem telefon odemknout kdokoliv. V ČR na situaci rychle zareagovaly banky (např. Moneta nebo KB), které u svých mobilních aplikací deaktivovaly přihlášení otiskem prstu. KB dokonce uvedla, že jsou zranitelné všechny telefony s nalepenými fóliemi a přihlášení otiskem u všech dotčených modelů (řady Galaxy S10 a Galaxy Note10) deaktivovala.

Samsungu se problém podařilo velmi brzy zreplikovat a vydal oficiální prohlášení, v němž problém uznal a doporučil neoriginální fólii sundat, otisky smazat a vytvořit nové. Současné také připravil aktualizaci čtečky otisků prstů, která včera odpoledne, po týdnu od vypuknutí kauzy, dorazila i do ČR. V horní liště vám vyskočí položka „Výkon a zabezpečení - Klepnutím sem aktualizujte“. Následně se dozvíte, jaký byl problém, a jak dále postupovat. Samsung doporučuje restartovat telefon, odebrat otisky, odlepit neoriginální fólii (či přestat používat neoriginální silikonový kryt displeje) a znovu je naskenovat. 

Představení smartphonů řady Galaxy Note10:

Výše uvedená aktualizace se objeví pouze u modelů Galaxy S10, Galaxy S10+, Galaxy Note10 a Galaxy Note10+. V případě, že čtečku otisků u svého telefonu nepoužíváte, nemusí se vám tato aktualizace v horní liště vůbec zobrazit.

Diskuze (5) Další článek: Nástup 5G smartphonů zrychlí. Už za 3 roky budou tvořit 60 % tržeb výrobců

Témata článku: Samsung, , , , , , , , , , Samsung Galaxy Note10, Samsung Galaxy Note10+, Samsung Galaxy S10, Samsung Galaxy S10 512GB, Samsung Galaxy S10+, Samsung Galaxy S10+ 1TB, Aktualizace, Čtečka otisků, Samsun, Otisky prstů, Vypuknutí, Česká republika, Otisk, Čtečka, Prst