Samsung vyjednává o koupi společnosti, která stojí za 10× optickým zoomem

V průběhu ledna jsme vás informovali o tom, že Oppo na veletrhu MWC v Barceloně ukáže fotoaparát pro smartphony s desetinásobným optickým přiblížením. Oppo se však, tak trochu, chlubí cizím peřím, protože ukáže fotoaparát, který pro ně bez jakékoliv mediální publicity vyrábí společnost Corephotonics. Ta stojí i za pětinásobným optickým přiblížením u prototypu, který Oppo ukázalo na MWC 2017. A právě o odkupu společnosti Corephotonics v současné době vyjednává jihokorejský Samsung.

Izraelský startup byl založen v roce 2012 se za posledních několik let vypracoval natolik, že si jej brzy všimli mobilní výrobci, zejména Oppo. Podle aktuálních zpráv je Samsung v pokročilejších stádiích jednání o odkup firmy, která má jihokorejce vyjít na 150 - 160 milionů dolarů (3,38 - 3,6 mld. Kč)! Corephotonics vlastní přes 150 patentů týkajících se mobilního zoomu, středobodem zájmu je zejména řešení pro 10× optický zoom bez potřeb výsuvného objektivu. Ve vylepšené formě může být toto řešení rozšířeno až na 25× optický zoom!

5× optický zoom u prototypu Oppa na veletrhu MWC 2017:

Corephotonics u fotoaparátu využívá lom světla o zrcadlo a periskopové uspořádání čoček, jejichž zástup před senzorem by v klasickém pojetí modulu vyústil ve značnou tloušťku zařízení. Výrobcům tak řešení umožní použít soustavu čoček s většími ohniskovými vzdálenostmi, než jsou u současných mobilních fotoaparátu běžné. V kombinaci s technologiemi multi-frame a multi-scaling se mají foťáky v mobilu dostat až na teoretické maximum 25× bezztrátového optického zoomu. To je však zatím hudba daleké budoucnosti.

Zdroj Globes

Diskuze (11) Další článek: Zajímavá propagace Redmi Note 7. Chtějí mu zničit displej a pořád se to nedaří

Témata článku: Samsung, , , , , , , , Sam, Corephotonics, Zoom, Koupě společnosti, Průběh ledna, Společnost, Čočka, Lom, Samsun, Koupě, Dolar, Odkup, Kter, Přiblížení