Samsung začal prodávat dokovací stanici DeX. Z mobilu udělá počítač

Samsung dnes začal prodávat dokovací stanici DeX Pad, která je určena pro aktuální vlajkové modely Galaxy S9 a Galaxy S9+. Podložka je určena jako nutný doplněk pro desktopový režim DeX, který debutoval již u loňského Galaxy S8. Recenzi „počítačového“ prostředí jste si mohli přečíst zde.

A v čem je DeX Pad odlišný od loňské DeX Station? Pokud si chcete z telefonu udělat „počítač“, je stále třeba ke krabičce připojit monitor a síťový adaptér. Nově už ale nemusíte připojit klávesnici ani myš. Vystačit si můžete s podložkou, na které telefon leží, a jehož displej může být použit jako touchpad nebo pro zadávání textů na softwarové klávesnici. Vypadá to sice jako nouzové řešení, na druhou stranu, při občasném využití DeXu s sebou nemusíte tahat klávesnici ani myš.

Díky poloze naležato je navíc k dispozici i přímý přístup ke sluchátkovému konektoru. První dojmy z DeX Padu si můžete přečíst zde, na českém trhu se prodává za 2 499 Kč.

Rychlé seznámení s podložkou Samsung DeX Pad:

Diskuze (7) Další článek: HTC Vive Pro už je v prodeji, koupit můžete i Starter Kit s ovladači. Starší model zlevnil

Témata článku: Samsung, , , , , , , , , Samsung Galaxy S9, Samsung Galaxy S9 256GB, Samsung Galaxy S9+, Samsung Galaxy S9+ 256GB, Softwarová klávesnice, STAN, Sam, Český trh, Druhá strana, Samsun, Loňský Galaxy, Dex pad, Nouzové řešení, Zadávání, Dokovací stanice, Rychlé seznámení,