Samsung začal prodávat náramek Galaxy Fit: odolný měřič na zápěstí s AMOLEDem

Samsung dnes začal prodávat sluchátka AKG Y500, která noví majitelé modelů řady Galaxy S10 dostanou zdarma, a také fitness náramek Galaxy Fit. Jedná se o formálního nástupce rok a půl starého náramku Gear Fit 2 Pro, resp. o vybavenějšího sourozence nedávno testovaného Galaxy Fit e. Oproti původním plánům se náramek dostal do prodeje s dvoutýdenním zpožděním.

Oproti ořezané verzi se můžete navíc těšit na větší barevný AMOLED s jemnějším rozlišením, náramek dostal o něco výkonnější čipset, větší RAM a má také větší paměť, byť stále jen v hodnotách několika MB. Ve výbavě nechybí gyroskop ani Bluetooth 5.0 LE, přes nějž náramek komunikuje s připojeným smartphonem řady Galaxy, či s dalšími Androidy 5.0+ (minimálně 1,5GB RAM) nebo s iPhonem 5 a vyšším (iOS 9.0+). Bezdrátově dobíjená baterie má kapacitu 120 mAh, tělo náramku nabídne zvýšenou odolnost 5 ATM a MIL-STD810G.

Produktové video náramku Samsung Galaxy Fit:

Lehký náramek váží na zápěstí jen 24 gramů, a využít jej můžete k monitorování ušlých kroků, k měření srdečního tepu a k vyhodnocení kvality spánku. Samozřejmostí jsou různá cvičení, která vám náramek může doporučit a kontrolovat jejich provádění, nebo upozornění na dlouhodobou neaktivitu. Výstupy z měření si můžete prohlížet v náramku se systémem FreeRTOS nebo přehledněji v aplikaci Samsung Health v mobilu. Náramek Samsung Galaxy Fit se v ČR prodává za 2 590 Kč v černé barvě, později přijde na řadu i stříbrná.

Diskuze (4) Další článek: Honor 8X v nižší paměťové variantě je v červnu o pětistovku levnější

Témata článku: Samsung, , , , , , , , Fit e, FIT, Zápěstí, Česká republika, Samsun, Náramek Samsung Galaxy, Náramek, Měřič, AMOLED, F +, Samsung Health, Pro +,