Samsung začal vyrábět 16GB DDR5 paměti. Poprvé je dostane Galaxy S20 Ultra

Polovodičová divize Samsungu oznámila zahájení masové výroby 16GB LPDDR5 DRAM pamětí pro smartphony, která je první svého druhu na světě. Mobilní RAMky jsou vyráběny 10nm procesem, a skládají se z osmi 12Gb a ze čtyř 8Gb pamětí. Maximální rychlost přenosu je stanovena na 5,5 Gbps, takže jsou nové paměti zhruba 1,3× rychlejší, než paměti typu LPDDRX. Oproti 8GB LPDDR4X RAM pamětí použitých v řadě Galaxy S10, jsou moduly LPDDR5 až o pětinu energeticky úspornější.

Samsung nový typ pamětí používá u obou paměťových verzi Galaxy S20 Ultra, ovšem brzy budou  dostupné i pro další výrobce. Podle vyjádření jihokorejců jsou tyto rychlé paměti důležité pro graficky náročné hry a také pro focení s výraznou dopomocí umělé inteligence. Výroba nových pamětí probíhá v továrně v jihokorejském Pchjongtcheku, kde bude ve druhé polovině roku spuštěna i výroba 16GB LPDDR4X DRAM čipů s přenosovou rychlostí 6,4 Gbps. Mimo mobilních zařízení budou nové paměťové čipy k dispozici i pro výkonné počítače a pro automobilový průmysl. 

LPDDR5 DRAM moduly jako první dostane Galaxy S20 Ultra:

Zdroj Samsung

Diskuze (2) Další článek: Skládačka Huawei konečně půjde do Evropy! Mate Xs má několik vylepšení

Témata článku: Samsung, , , , , , , , , Samsung Galaxy S20 Ultra 5G, Samsung Galaxy S20 Ultra 5G 512GB, Modul, Výroba, DDR, Samsun, Pop, Rychlost, DOS, Pchjongtchek, Čip