Samsung zdražuje skládačky a řadu Galaxy S20. Nejvíce si připlatíte u Foldu

Mobilní výrobci nemají v současnosti na růžích dvakrát ustláno, a tak musí občas přistoupit i k nepopulárním krokům. Konkrétně u Samsungu dochází od 1. dubna ke zdražení modelů Galaxy S20+ a Galaxy S20 Ultra, na stejné úvodní ceně zůstává pouze základní model Galaxy S20. Zdražení můžeme připsat na vrub kurzu koruny vůči euru, který je oproti půlce února vyšší o dvě a půl koruny na euro.

Nejvýrazněji se projevilo zdražení u Galaxy S20 Ultra. U základní verze si připlatíte dva a půl tisíce, u 512GB varianty je příplatek třítisícový. U Galaxy S20+ je cenové navýšení na úrovni dvou tisíc korun. Nové ceny „es dvacítek“ na českém trhu jsou tedy následující:

Nejvybavenější Galaxy S20 Ultra tak překonává „magickou“ hranici 40 tisíc Kč. A to platí i o skládacím véčku Galaxy Z Flip, které se nově prodává za 41 990 Kč. Ještě v březnu jste jej přitom mohli pořídit za 38 990 Kč. I v tomto případě je tedy zdražení na úrovni tři tisíc korun. Absolutním rekordmanem je tentokrát Galaxy Fold, jehož jste mohli ještě před pár dny pořídit za 53 990 Kč, nově je k dostání za 57 990 Kč.

Představení smartphonů řady Galaxy S20 od Samsungu:

Diskuze (6) Další článek: Huawei: Výstavba 5G sítí bez naší účasti vyjde Česko o desítky miliard korun dráž

Témata článku: Samsung, , , , , , , , , Samsung Galaxy Fold, Samsung Galaxy S20, Samsung Galaxy S20 Ultra 5G, Samsung Galaxy S20 Ultra 5G 512GB, Samsung Galaxy S20+, Samsung Galaxy Z Flip, Původní cena, Galaxy Fold Galaxy, Samsun, Cena, F +, Fold, Skládačka, Zdražení