SamsungApps tipy: 3. výročí SamsungApps

Přinášíme vám zajímavé tipy na aplikace a hry z portálu SamsungApps.

V srpnovém díle SamsungApps tipů jsme vám položili anketní otázku ohledně vámi preferovaného obsahu. Valná většina odpovědí připadla kategorii užitečných aplikací, nezanedbatelná část pak připadla hrám všeho druhu. Toho se budeme držet i dnes, ukážeme si zajímavé herní tituly i užitečné aplikace.

Klepněte pro větší obrázek
V rámci aktuální slevové akce je u vybraných aplikací nastavena jednotná cena 25 Kč.

Samsung oslavuje třetí výročí služby SamsungApps a při této příležitosti spustil slevovou akci. Řada populárních herních titulů je zlevněna z původních cen na jednotných 25 Kč. Akce se týká téměř celého portfolia zařízení s Androidem. Každý týden jsou navíc za zvýhodněnou cenu k dispozici jiné hry a aplikace. V uplynulých týdnech se v zařízeních s Androidem aktualizovala aplikace SamsungApps, mezi inovace patří zobrazení oprávnění aplikace ještě před jejím stažením. To doposud fungovalo jen na Google Play a je rozhodně dobře, že ji do svého obchodu zaintegroval i Samsung. U některých aplikací se pak budete divit, proč potřebují přístup k internetu nebo ke čtení IMEI telefonu a zpracovávání telefonních hovorů. To je ale obšírnější téma, o kterém si povíme někdy příště.

Klepněte pro větší obrázek 
Před stažením aplikace ze SamsungApps je nejdříve třeba potvrdit oprávnění.

Pojďme se tedy podívat na tipy na aplikace a hry, zaměříme se výhradně na modely s Androidem, nově přidáme i obsah pro Samsung Galaxy Note 10.1.

Battery HD

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

Tato aplikace vám ukáže podrobně rozpracovanou zbývající kapacitu vaší baterie na tom, jak dlouho ještě vydrží telefon napájet při konzumaci různého obsahu. Dozvíte se tak, jak dlouho vám zhruba vydrží baterie pro hraní her, čtení knih či používání GPS navigace. Při různých úrovních nabíjení si můžete nastavit hlasové upozorňování. K dispozici je i alternativní křivka vybíjení zařízení, která doplňuje systémové informace Androidu. Šikovnou funkcí je zobrazení stavu baterie v horní notifikační liště, mínusem naopak zobrazené reklamy, které zmizí až po zakoupení plné verze. Pokud se rádi staráte o energetickou stránku vašeho telefonu, máte k dispozici jednoduchého pomocníka.

  • Vývojář: smallte.ch
  • Platforma: Android 2.1+
  • Lokalizace: řada světových jazyků včetně češtiny
  • Podporované přístroje: různé modely Samsungu
  • Cena: zdarma
  • Velikost: 4,71 MB
Klepněte pro větší obrázek 

Draw Race 2

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

Následující herní titul kombinuje klasické závodění s arkádovými prvky. Hra je k dispozici pro řadu modelů s Androidem, my jsme ji zkoušeli na Samsungu Galaxy Note 10.1 a dotykové pero nám přišlo vhod. Před každým závodem totiž musíte nakreslit trasu, kterou vaše vozidlo pojede. Když dlouze držíte stylus nebo prst na displeji, kreslená čára trasy je v tomto místě tlustší, což znamená, že auto zde pojede menší rychlostí. V průběhu jízd pak můžete využít i generované turbo pro zrychlení. Hra obsahuje několik herních režimů. V kariéře soupeříte s počítačem ovládanými protivníky, vítězstvími odemykáte další tratě a nové vozy. World League slouží ke srovnání času vašeho a ostatních protivníků po celém světě. Třídícím kritériem je době ujetí dvou kol u každého okruhu. V rámci Hot Seat režimu, mohou na tabletu kreslit vodící čáru a ovládat své vozidlo až čtyři hráči.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

Dokud nedohrajete režim kariéry, budou na vás v nabídkách stále čekat uzamčená nebo nedostupná vozidla. Odemknout si všechny můžete jednorázově za 50 Kč, v opačném případě se k nim musíte propracovat hraním. Titul je velmi chytlavý a strávíte u něj hodně času. Líbil se nám i poslouchatelný hudební podkres na pozadí. Pro Galaxy Note 10.1 je hra distribuována zdarma, u ostatních modelů je k dispozici pouze v placené verzi.

  • Vývojář: Electronic Arts Swiss Sarl
  • Platforma: Android 2.0+
  • Lokalizace: ENG
  • Podporované přístroje: různé modely Samsungu
  • Cena: zdarma (Galaxy Note 10.1), 79 Kč (jiné modely Samsung) 
  • Velikost: 8,87 MB + 250 MB na paměťové kartě
Klepněte pro větší obrázek

Fill and Sign PDF Forms

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

Následující aplikace je jen jednoduchou utilitkou, graficky si na nic nehraje, čekejte jen několik tlačítek a pár textových polí. Možná znáte situaci, kdy vám e-mailem přijde PDF soubor k vyplnění a je třeba jej rychle odeslat, počítač je však v nedohlednu. Právě pro tento účel byla napsána aplikace Fill and Sign PDF Forms, abyste měli možnost dopsat informace do PDF i na mobilu. Jakmile v aplikaci soubor otevřete, vypíšou se vám na další obrazovce zaškrtávací tlačítka a textová pole s nadpisy, která je třeba vyplnit. Samotný náhled PDF k dispozici není, musíte si pomoci externími editory, které jsou u telefonů Samsung mnohdy předinstalované. Jakmile máte vše vyplněno, kopie PDF s vloženými údaji se uloží do zvláštní složky. Přímo z aplikace pak můžete dokument sdílet. Někdy je ve značení textových polí trochu zmatek, rozhodně je aplikace využitelná pro formuláře zhruba do deseti záznamů, při vyplňování desítek položek se v textech snadno ztratíte.

  • Vývojář: Binary Solutions
  • Platforma: Android 1.5+
  • Lokalizace: ENG
  • Podporované přístroje: různé modely Samsungu
  • Cena: zdarma
  • Velikost: 2,63 MB
Klepněte pro větší obrázek

S Baro

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

Následující aplikace vám pomůže se zobrazením aktuální výšky vzhled k atmosférickému tlaku v místě vašeho pobytu. Vše co potřebuje je internetové připojení, přes které aplikace získává lokální data o tlaku z meteorologické služby. Ne všechny lokace jsou však aplikací podporovány, pokud jste v místě, o kterém na meteowebech nejsou záznamy, výška se nezobrazí. V opačném případě ji najdete pod barometrem i s udanou odchylkou. Jednoduchá aplikace, která však v málo známých lokacích nefunguje úplně přesvědčivě.

  • Vývojář: Samsung Mobile Barometer 
  • Platforma: Android 1.5+
  • Lokalizace: řada světových jazyků
  • Podporované přístroje: Galaxy S III, Note II 
  • Cena: zdarma
  • Velikost: 5,04 MB
Klepněte pro větší obrázek

ShadowGun: The leftover

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

Již jsme vás informovali o tom, že herní titul ShadowGun nabízí Samsung volně ke stažení pro majitele Galaxy S III, tato akce stále ještě neskončila, pokud jste si hru nestáhli, stále ještě máte možnost tak učinit. Zdržení nás ale čeká již po stažení aplikace. Downloader potřebuje stáhnout dalších 250 MB dat, není ale vůbec stabilní, často padá a někdy si předchozí stažené soubory nepamatuje a vy je tak musíte stáhnout znova. Zvláště frustrující je to v případě, kdy máte téměř celý obsah stažený a downloader přestane reagovat.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

Pokud prvotní problémy překonáte, máme před sebou velmi kvalitně graficky zpracovaný akční herní titul, z pohledu třetí osoby, ve kterém se postavíte lovcem trofejí tváří v tvář armádě mutantů s cílem zničit jejich velitele. Čekat můžete propracované úrovně, které budou vyžadovat logické myšlení a správnou taktiku. Plusem je i vyspělá umělá inteligence protivníků, kteří vás sledují, skrývají se a sdružují se do skupin s cílem vás porazit. K dispozici je základní dějová linka a rozšíření, přičemž příběh rozšířené verze plynule navazuje na konec původního Shadowgunu. Fanouškům akčních her na mobilních zařízeních můžeme jen doporučit.

  • Vývojář: Incross
  • Platforma: Android 2.2+
  • Lokalizace: ENG, KOR
  • Podporované přístroje: Galaxy S III, Note II
  • Cena: dočasně zdarma
  • Velikost: 6,2 MB + 250 MB na paměťové kartě
Klepněte pro větší obrázek

Skřítci Bimbulíci

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

Pokud máte doma tablet a malé zvídavé dítě, jistě vás potěší následující aplikace. Jedná se o výtvor z českého studia, ve kterém mohou vaše děti vybarvovat sedm omalovánek skřítků. K dispozici je několik barev, tři tloušťky štětců, kbelík i guma. Jsou zde k dispozici i velká tlačítka pro navigaci mezi obrázky. Pokud se kresba nepovede podle představ, je možné ji jedním kliknutím odstranit. Pro děti je zde i dobrá zpráva, mimo okraje postaviček se nedá kreslit, takže výtvory se vždy budou líbit.

  • Vývojář: eMan s.r.o.
  • Platforma: Android 2.2+
  • Lokalizace: ENG, CZE
  • Podporované přístroje: různé modely Galaxy Note a Galaxy Tab
  • Cena: zdarma
  • Velikost: 14,57 MB
Klepněte pro větší obrázek

SoundBest Lite

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

SoundBest lite je netradičním hudebním přehrávačem s intuitivním uživatelským rozhraním. Největší novinkou je ale automatické vytvoření nastavení ekvalizéru právě pro vás. Ve zvukovém testu se ukáže, které frekvence tónů slyšíte a které naopak nikoliv, přesně podle toho se pak vybere vhodné nastavení ekvalizéru. To sice funguje i při přehrávání v reproduktoru, ale nejvíce jej poznáte při přehrávání ve sluchátkách. Alternativně je k dispozici i řada přednastavených zvukových úprav ekvalizéru. Přehrávač dále třídí hudbu podle skladeb, složek, umělců nebo názvů alb. Trochu nám chybí ovládací prvky v horní výsuvné liště, takže mezi skladbami nemůžete rychle přecházet. To částečně napravuje až placená verze aplikace, která přidává SoundBest widget na pohotovostní obrazovku. V přehrávači dále můžete zapnout opakování skladeb i náhodné přehrávání. Automatické nastavení ekvalizéru má něco do sebe, na nastavené hladině skladby zněly velmi dobře.

  • Vývojář: Klisten Inc
  • Platforma: Android 2.3.3+
  • Lokalizace: NED, ENG, JAP, SPA
  • Podporované přístroje: Galaxy S, S Duos, Ace 2, W, S II
  • Cena: zdarma
  • Velikost: 6,93 MB
Klepněte pro větší obrázek

Six Guns

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

Vítejte na divokém západě. V této hře se zhostíte role kovboje, který prochází 3D světem a se zbraní v ruce plní úkoly a bojuje proti neřátelským gangům. V 3D světe se pohybujete virtuálními tlačítky na displeji, k dispozici máte i svého koně a příruční zbraň. Na mapě plníte jednotlivé úkoly, které jsou vám postupně zadávány, do lokací se můžete rychle přesunout nebo osedlat koně a doběhnout tam. Samotný svět je velmi povedený, vizuálně úplně žije, krajinou se prochází zvířata, projíždějí ji jezdci na koních a procházejí zde lidé, ne všude se ale můžete dostat. Můžete sbírat předměty i interagovat s lidmi, plněním úkolů si zvyšujete úroveň. Úkoly jsou několika druhů, můžete po celé mapě hledat lektvary, bránit osady, zabíjet bandity, osvobozovat rukojmí, závodit na koních, apod. 

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

Na nových levelech se vám pak odemykají věci, které si můžete pořídit v obchodu. Jaká je měna? Plněním úkolů dostáváte zlaťáky, semtam se objeví i šerifská hvězda. To vše můžete použít na nákup nebo vylepšení stávajícícho vybavení vašeho gangstera. Hra je freemium, takže ji lze hrát bezplatně nebo si za posun ve hře zaplatit. Stěžejní jsou zejména vaše životy a náboje do zbraně. Ty jsou placené, ale jednou za čtyři hodiny můžete získat jedno balení zcela zdarma. Povedený herní titul zabaví nadlouho, freemium neskrývá žádná omezení jako v některých jiných hrách, na placené vybavení si můžete vydělat časem stráveným ve hře, bude to ale trochu déle trvat. Po vzoru RPG her můžete tu a tam v krajině najít i zamčené truhly s hodnotným obsahem, můžete ji otevřít jen pokud vyluštíte logickou skládačku. Nevýhodou hry je občas objevující se obrazovka nabízející zapnutí bezplatných notifikací a novinek, tak si dejte pozor, abyste se náhodou nepřehlédli.

  • Vývojář: Gameloft
  • Platforma: Android 2.2+
  • Lokalizace: ENG, FRA, GER, ITA, CHI, SPA
  • Podporované přístroje: Galaxy S III
  • Cena: zdarma
  • Velikost: 3,6 MB + 396 MB na paměťové kartě
Klepněte pro větší obrázek

TurboFly HD

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

Další závodní titul prověří vaši hbitost. Pohyby telefonu do stran ovládáte vozidlo příbuzné vznášedlu na rozličných tratích. Let je rychlý a od vás se očekávají bleskové reakce, jinak se otřete o okraje trati, což vás znatelně zpomalíl. Na trati můžete potkat řadu zlepšováků, šipky vás popoženou dopředu, kruh značí doplňkovou výbavu, kterou můžete využít proti nepříteli (miny, rakety, apod.). Hra disponuje dvěma herními režimy - rychlá trať a kampaň, kde je pro odemčení další tratě potřeba splnilt udaný cíl. Za začátku bude třeba pouze vyhrávat, u dalších tratí čekejte náročnější záležitosti. Zvítězit závod totiž není to nejsložitější, co se od vás očekává.

Vaše vznášedlo vidíte z pohledu třetí osoby, můžete si ale nastavit pohled přímo z kokpitu. Mimo defaultního naklánění telefonu můžete k ovládání využít další tři metody. Po grafické stránce jsme občas viděli pixelizaci na překážkách tratě, efekty vystřelování raket nejsou nikterak propracované. Povedený herní titul ale přesto zabaví, navíc je k dispozici pro řadu modelů Samsung s Androidem i Badou dočasně zdarma.

  • Vývojář: Marc Fortin 
  • Platforma: Android 2.2+
  • Lokalizace: ENG
  • Podporované přístroje: řada modelů Samsung
  • Cena: zdarma
  • Velikost: 6,8 MB
Klepněte pro větší obrázek

Virtua Tennis

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

Celosvětově známy herní titul od Segy se dostává i na displeje mobilních zařízení. V telefonu můžete započít kariéru nadaného tenisového hráče, procházet s ním řadu turnajů a sbírat ocenění a peněžní odměny. Čím více peněz máte, tím více lukrativnějších turnajů se můžete zúčastnit. Hru ovládáte dotykovými gesty, k dispozici je celá škála úderů a náběhů, po kurtu se navíc můžete libovolně pohybovat nebo přebíhat na síť.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

Občas se vám poštěstí dobrý return, eso z podání nebo proběh s prohozením míčku do protipohybu. Zápasy jsou docela zdlouhavé, ostatně jako v reálu tenis samotný. Hraje se vždy na tři vítězné sety do čtyř vítězných gemů v každém z nich. Realisticky zpracovaný tenis potěší především fanoušky tenisu, je navíc distribuován zdarma.  

  • Vývojář: Sega of America 
  • Platforma: Android 2.3+
  • Lokalizace: ENG, FRA, GER, ITA, JAP, KOR, RUS, CHI, SPA
  • Podporované přístroje: Galaxy S III, Note II
  • Cena: zdarma
  • Velikost: 286,13 MB
Klepněte pro větší obrázek 

Dále prosíme o vyplnění anketní otázky, která nám ukáže, pro které modely máme vybírat zajímavé aplikace. Děkujeme za zpětnou vazbu.

Diskuze (2) Další článek: Nové Lumie dostaly evropské cenovky: v obchodech před Vánocemi

Témata článku: Samsung, , Samsung Galaxy, Samsung Galaxy Note, Samsung Galaxy Note 10.1, Samsung Galaxy Note 10.1 (2014 Edition), Samsung Galaxy Note 10.1 (2014 Edition) 16GB LTE, Samsung Galaxy Note 10.1 (2014 Edition) 32GB LTE, Samsung Galaxy Note 10.1 (2014 Edition) 32GB Wi-Fi, Samsung Galaxy Note 10.1 (2014 Edition) 64GB LTE, Samsung Galaxy Note 10.1 (2014 Edition) 64GB Wi-Fi, Samsung Galaxy Note 10.1 16GB 3G, Samsung Galaxy Note 10.1 32GB 3G, Samsung Galaxy Note 10.1 64GB 3G, Samsung Galaxy S, Samsung Galaxy S III, Samsung Galaxy Tab, Samsung Galaxy Tab 16GB 3G, Sam, Jednotná cena, Sega, Samsun, SamsungApps, Celá škála, Čas strávený