Šéf Samsungu přiznal svou chybu. Příliš spěchal na Galaxy Fold, i když nebyl hotový

Můj názor  |  zobrazit i odpovědi (trvale)  |  řadit od nejstarších Komentáře nyní řadíme od nejnovějších.
Tímto odkazem můžete řazení změnit.
 |  nových názorů: 77

Názory k článku

04. 07. 2019 08:03

Tak ono s tim uspechanym vydanim bude hodne souviset i to jak Samsungu ujizdi vlak. Huawei se na ne nekompromisne zedadu tlacil (nez ho Donnik pridusil), nova generace vlajkove lodi se uz druhym rokem opet nepovedla, tak Samsung potreboval ukazat, ze je stale technicky leader. No a protoze jim uz neni, tak to dopadlo jak to dopadlo.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (6)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
03. 07. 2019 22:15

Momentálně mám doma jeden kus první revize a mohu k tomu něco říci.Jeden jediný problém je vlastně ono vnikání prachu pod display. Takže je potřeba telefon nenosit v typické brašně nebo kapse, ze které se odlupují chuchvalce látky a prachu. Ideál je asi nějaké pouzdro z mikrovlákna a jednou za čas vyprášit.Folie přes display je problém pouze pro de**ly , kteří neumí číst. Na videích to bylo vidět. Rozbilo se to typickým američanům a rádobyyoutuberům. Naopak ti normální vraceli své kusy bez jediné závady.Ovládá a drží se perfektně. Nikde není jakýkoli problém. Software reaguje svižně. Většina aplikací funguje pro přechod z malého displaye na velký a opačně. Nefungující nabídnou restart aplikace. Každá aplikace zvlášť se dá nastavit, co bude při otevření/zavření dělat.
Více apek vedle sebe, taky není problém ovládat a kočírovat. Jen to chce trochu cviku zvyknout si jak a kam zatáhnout. Asi nejsnadnější kopírování obsahu mezi app, co jsem viděl.Telefon je robusní a příjemně těžký. Vím, že mám v ruce něco hodnotného. Působí dojmem starých Nokia komunikátorů. Má vlastně rozměr shodný s například 9210. Samozřejmě z obou stran je gorilla sklo, takže je třeba se hlídat. Drží se perfektně a neklouže z ruky. Zavřený i otevřený drží tak, jak se očekává. Magnety jsou silné a nehrozí nic jako náhodné otevření nebo třebí obou stran "motýle" o sebe.Ovládaní vnitřního displaye je příjemné, klouže na dotek více než gorilla glass. Přehyb uprostřed je cítit ale ničemu nevadí. Telefon není uprostřed zmrzačený a funguje tak, jako by to byl běžný display. Momentálně mi baterie drží celý den aktivního užívání vnitřního displaye s černými tématy tam, kde to jde. Nabíjení doplna je cca 1:20 čistého času. Reproduktory jsou dostatečně hlasité. Telefon se nezahřívá nikterak moc ani při větším vytížení.
Display jak vnitřní tak vnější má vysoký jas a není problém práce za letního světlého dne venku.
Psaní je samozřejmě naprosto perfektní, konečně bez překlepů.
Příjem signálu je lepší než na mém blackberry.
Pracovní prostor na tabletu a prohlížění dokumentu je prostě něco ohromujícího, když beru v potaz že poté telefon zaklapnu a "jdu".Zápory se taky najdou. Krom výše zmíněné prachonetěsnosti mě zklamal fotoaparát. Ale vypadá to na prototypový software, kdy se nedá nastavit kvalita fotek ani focení do rawu. Jediné co z toho leze jsou fotky s detaily např zdi nebo koberce slepenými v jednolité plochy. Paradoxně k tomu je video, kde se dá nastavit cokoli až po 4k60 při maximální kvalitě a výsledek je lepší než ony fotky.
Nesmyslná funkce odemknutí obrazovky pouhým dotekem čtečky prstu. Svírat telefon v dlani znamená neustálé upozorňování, že telefon sejmul neplatný otisk. Klidně i 10x za minutu držení.
Zadní kryt se upatlá během hodiny držení. Nic se s tím nenadělá.Samozřejmě v případě dotazů, rád odpovím. :)

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (41)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
avatar
03. 07. 2019 17:47

Dneska by to mělo být o tom, dobýt trh něčím převratným, ale hlavně aby to bylo dostupné pro všechny.Kolik si to může koupit vůbec lidí? Zaplatí se jim alespoň vývoj? Nechci úplně tvrdit, že to nebude mít v budoucnu uplatnění - v minulosti se to tvrdilo o spoustě dnešních produktů a služeb - ale ambice Samsungu jsou zvláštní. Bude se snažit postupně během let snižovat výrobní náklady a poskytnout tohle všem? Nebo to bude vždy prezentovat jen jako cosi "prémiového"? Z laického pohledu je téměř nemožné od té konstrukce čekat bezproblémový každodenní provoz po dobu třeba takových 3 roků .....

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (7)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
03. 07. 2019 16:52

No shit, korejsky Sherlocku To vedeli VSETCI este skor, ako sa objavili prve problemy, ze to tlacite na co najskorsi termin. Toto akoze "priznanie" je prazdna damage control, ktora nikoho nedojme.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (1)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
avatar
03. 07. 2019 14:09

Jelikož se jedná o velmi mladou technologii a je ještě v plenkách tak bylo jasné, že přijdou nějaké mouchy. V tomto případě se spěchat nevyplácí, ale jelikož Samsungu který 10 let vyvíjel technologii skládacích displejů někdo ukradl toto know-how byl nucen vše uspěchat. Chybu přiznal a to se cení. Kdekdo tohoto není schopen. My Češi jsme dycky ve všem nejchytřejší od svých PC co? Já fandím jak Samsungu, tak i Huaweji a každému takovému pokusu. Bo jen tak se posuneme jinam.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (3)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
03. 07. 2019 12:37

Pro firmu je určitě lepší najít obětního beránka a říct že je to chyba konkrétního člověka než aby to vypadalo tak že za chybou stojí samsung jako značka.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (2)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
03. 07. 2019 12:18

No a právě to je ono. Se Samsungem to jde dolů. Furt nějaké hr.Vybuchují baterie, neostřící foťáky, vypalujícíc se AMOLEDy, které nepokrývá záruka, teď špatné ohebné displeje displeje. Co rok, to přešlap.Ale tak co, stačí se omvlut a lidičkové to budou kupovat zas. Třeba takový Samsung S10E. Umí toho tolik, co LG V30, ale stojí 2,5x tolik. A umí toho 2,5x víc? Aha, má díru v displej, tak to jo. Těch 18tisíc najednou má smysl, že jo. :)Achjo.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (10)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
Zasílat názory e-mailem: Zasílat názory Můj názor