Síla komunity. Samsung u Orea vrátil zpět vlastní SMS tóny pro jednotlivé kontakty

Aktualizace na Oreo s grafickou nadstavbou Samsung Experience přinesly i ztrátu některých funkcí. Nejčastěji zmiňovanou byla nemožnost nastavit kontaktům vlastní tón pro textové zprávy. V minulých verzích Androidu jste si přitom mohli vlastní tóny na SMS nastavit bez větších problémů. Uživatelé si Samsungu postěžovali na evropském komunitním fóru a výrobce zjednal nápravu. Díky dnešní aktualizaci si můžete vašim kontaktům opět nastavit i individuální tóny pro doručené SMS zprávy.

Funkce je součástí aplikace Zprávy, kterou je třeba ručně aktualizovat přes tři tečky v pravém horním rohu a následně vybrat Nastavení - O aplikaci zprávy - Aktualizovat. Po instalaci balíčku stačí vejít do vybrané konverzace a přes tlačítko se třemi tečkami vybrat Oznámení - Vlastní a v kolonce Zvuk si vybrat jiný ze všech dostupných tónů. Problém chybějících SMS tónů pro jednotlivé kontakty se objevil u Galaxy S8 a S8+ a Galaxy Note 8 po updatu na Oreo a také u modelů, které se s Oreem dostaly na trh, tj. Galaxy S9 a Galaxy S9+.

První pohled na Samsungy Galaxy S9 a Galaxy S9+:

Diskuze (14) Další článek: Huawei dává fanouškům možnost otestovat nový smartphone dřív, než se dostane do prodeje

Témata článku: Samsung, , , , , , , , , Samsung Galaxy Note 8, Samsung Galaxy S8, Samsung Galaxy S8+, Samsung Galaxy S9, Samsung Galaxy S9+, Oreum, Samsun, Pro +, Aktualizace, Tón, Minulá verze, Textová zpráva, První pohled, Zprávy, Tečka, Síl,