Sony spouští předobjednávky na tablety s e-ink displeji. Na trh dorazí 21. června

Sony na svých stránkách spustilo předobjednávky tabletů s Digital Paper e-ink displeji. Základním modelem bude DPT-CP1, jakožto tablet s 10,3" dotykovým displejem, který je poháněn čipsetem Intel Core 2 Duo o taktu 2 GHz. Zařízení má 16 GB paměť, z níž je uživateli dostupných cca 11 GB, a s okolím komunikuje přes Wi-Fi a Bluetooth.

Nejdůležitější funkcí tohoto tabletu je samotný displej s elektronickým inkoustem, na nějž můžete psát a kreslit přibaleným stylusem. Tomu dokonce můžete vyměňovat hroty, takže pero působí přesně tak, jako byste psali nebo črtali např. perem nebo tužkou. Výměna dokumentů se smartphonem probíhá prostřednictvím aplikace Digital Paper, která je k dispozici pro iOS i Android. Stejnojmenná aplikace je k dostání i na PC s Windows, přenos souborů je chráněn šifrováním AES 128.

Při čtení dokumentů a eboků je k dispozici režim, v němž vidíte hned dvě stránky najednou. Přetáčení stránek obstarává gesto potažením prstu, podobně, jako byste si listovali skutečnou knihou. Pokud si u DPT-CPT1 vypnete Wi-Fi, vydrží na jedno nabití až tři týdny. Při aktivní Wi-Fi je výdrž zhruba třetinová. Cena základního modelu je stanovena na 599 dolarů (13 tisíc Kč), 13,3" varianta vyjde na 699 USD (15 200 Kč). Oba modely se na trh dostanou 21. června.

Tablety ve školách. Mají smysl nebo je to úplná zbytečnost?

Zdroj Sony

Diskuze (12) Další článek: TOP 10 Antutu: Samsungy se přetahují o stupně vítězů a čekáme na nové Snapdragony

Témata článku: Sony, , , , , , , , , , Pře, Model, E Ink, Přenos souborů, INK, Elektronický inkoust, Aktivní wi-fi, Nejdůležitější funkce, Tab S, ? Displej, Základní model, Tableta, Červ, Dolar, Přetáčení,