Sony učí, jak pracovat s aplikací Photo Pro. Budete tvořit fotky jako profíci

Jednou z nových aplikací, kterou najdete předinstalovanou ve vlajkovém smartphony Sony Xperia 1 II, je titul Photo Pro. Pochází přímo od Sony a pracoval na něm tým odborníků, kteří se jinak zabývají vývojem fotoaparátů Alpha. Aplikace má díky velkému množství nastavení učinit ze smartphonu profesionální nástroj pro pořizování fotek. Kdo se bude chtít nadále spolehnout na automat, má k dispozici klasickou aplikaci Fotoaparát.

V sérii šesti video tutoriálů Sony postupně popisuje všechny hlavní režimy aplikace Photo Pro. Uživatel má k dispozici několik režimů a spoustu nastavení. Může například manuálně zvolit ohnisko (s využitím tří dostupných objektivů 16, 24 nebo 70 mm), rychlost závěrky, expozici, manuální nebo kontinuální ostření, vyvážení bílé, ISO a další parametry. Následující videa popisují hlavní funkce a přidávají doporučení, pro které typy scén jsou nejvhodnější (v angličtině).

1. část – Úvod

2. část – P mód (poloautomatický režim)

3. část – S mód (priorita závěrky)

4. část – Expozice

5. část – Ostření

6. část – Praktické ukázky

Diskuze (2) Další článek: MediaTek, SK Hynix nebo Samsung? Huawei poptává kapacity na dodávky čipů

Témata článku: Sony, , , , , , Sony Xperia 1 II, Sony Xperia, F +, Mód, Profík, ISO, Photo, Aplikace, Závěrka, Ostření, Pro +, Režim, Fotka