Stinná stránka skládacích smartphonů? Mimo velké ceny i nižší kapacita baterie

S úsvitem skládacích smartphonů se Samsung mimo skládacích displejů připravuje i na výrobu skládacích baterií. I když zatím nepadlo přesné stanovisko o akumulátoru pro Galaxy X, podle jihokorejského zdroje umí Samsung vyrobit baterie s kapacitami 3 000 - 6 000 mAh, ale s ohledem na problémy s bateriemi u Galaxy Note 7 zřejmě výrobce zvolí akumulátor v nižší hladině vytyčeného spektra. Cokoliv pod 4 000 mAh se však, s ohledem na velký skládací displej, zřejmě podepíše pod průměrnou výdrž na jedno nabití.

Baterií má být vyrobeno omezené množství, stejně jako skládacích displejů. Samsung chce v první várce dodat na trh něco mezi třemi a pěti sty tisíci telefony. S dodávkou dalších kusů zřejmě nebude spěchat, a to až do té doby, než dostane zpětnou vazbu od uživatelů. Čekáme také omezenou dostupnost skládacího Galaxy X na významné světové trhy, mimo Jižní Koreje se počítá např. s Velkou Británií a USA.

Vše jsou zatím pouze spekulace, ovšem Galaxy X by měl spatřit světlo světa na únorovém veletrhu MWC 2019 v Barceloně. Cena hybridu se má přiblížit k magické hranici 2 000 dolarů, což dělá po přepočtu téměř 45 tisíc Kč. 

Futuristické představy Samsungu o skládacím tabletu (rok 2014):

Zdroj IThome via Phonearena

Diskuze (8) Další článek: Xiaomi pouští na český trh krásný Mi Mix 2S a bezdrátovou nabíječku

Témata článku: Samsung, , , , , , , Velká Británie, Dolar, Zpětná vazba, Magická hranice, Futuristická představa, Nízká hladina, První várka, Omezené množství, SMA, Skládací smartphone, Průměrná výdrž, Sklad, Displej, Skládací galaxy, Omezená dostupnost, Galaxy x, Velká cena, Stanovisko