Stojánek Galaxy Beam: pravá mobilní projekce [test]

Jak vyřešit správné nasměrování projektoru? Podložte Galaxy Beam různými předměty nebo jej umístěte do stojánku a upněte na stativ.

Samsung Galaxy Beam byl představen zhruba před rokem a na trhu jsme se s ním sekali až začátkem srpna loňského roku. Komerční prvotina Samsungu, co se týče mobilní projekce, na trhu zaujala, přesto asi ne natolik, aby si zasloužila (alespoň prozatím) svého nástupce nebo novější verzi Androidu. Na mobilní projektor konkurence nijak nereagovala, takže Beam stále zůstává jediným prodávaným smartphonem s Androidem, který si poradí s mobilní projekcí obrazu.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Stojánek Samsung EDD-C1H5BE z různých úhlů pohledu

 V recenzi zařízení jsme velkou část věnovali samotné projekci obrazu, brzy jsme si ale začali pokládat otázku, jak zaručit ničím nerušenou projekci. Pokud Beam držíte v ruce, nevědomky jím stále hýbete, čímž trpí celý audiovizuální zážitek. Pokud telefon položíte na rovný povrch, budete mít stálý obraz, ale jeho správné namíření v určitém úhlu je pak téměř nadlidským výkonem. Samsung na Beam alespoň nezanevřel, co se týče doplňkového příslušenství, které řeší všechny problémy s mobilní projekcí. Jedná se o stojánek Samsung EDD-C1H5BE.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Galaxy Beam umístěný ve stojánku, který může stát na stole nebo je možné jej upnout do stativu

Černá krychle nabízí slot, do kterého je možné zasunout Galaxy Beam. Jakmile tak učiníte, dostanete reproduktor telefonu do otvoru, který se stará o rozvod zvuku odrazem na obě strany. Z jednoho zdroje tak dostáváte pseudo-stereo výstup. Na spodní straně najdeme čtveřici gumových podložek, díky kterým krabička na rovném povrchu drží pevně a neklouže. Díky šroubovitému otvoru je možné krabičku s Galaxy Beamem umístit na běžný stativ, přes který si přesně nastavíte výšku, směr a cíl projekce. Na pravém boku dále najdete microUSB konektor, ke kterému můžete připojit při přehrávání nabíječku. Pokud často využíváte Galaxy Beam k mobilní projekci, určitě bych tuto krabičku doporučil, protože si ušetříte spoustu práce. Příslušenství lze na českém trhu pořídit za cenu okolo 600 Kč.

Diskuze (12) Další článek: Závod o nejtenčí mobil planety: Oppo vs. Huawei

Témata článku: Samsung, , , , , , Samsung Galaxy, Samsung Galaxy Beam, Pro +, Test, Rovný povrch, MOBI, Prodávaný smartphone, Mobilní projektor, GAL, Stojánek, Projekce, Sto, Mobil