SuperGalaxy S10 dostane 5G a čtyři foťáky. Prodávat se má jen v Jižní Koreji

Podle jihokorejských zdrojů plánuje Samsung 20. února oznámit i čtvrtou verzi modelu Galaxy S10, která bude označena jako Galaxy S10 X. Má se jednat o vůbec nejvybavenější verzi, která jako jediná nabídne podporu sítí 5G. Písmeno X sice znamená číslovku 10, v případě nového modelu má sloužit jako zkratka slov „experience“ či „expand“.

Galaxy S10 X má nabídnout 6,7" Super AMOLED displej s integrovanou čtečkou otisků prstů, na zádech se očekávají hned čtyři fotoaparáty (po vzoru loňského Galaxy A9), potřebnou energii dodá 5 000mAh akumulátor s rychlým dobíjením. Telefon má dostat více než 10 GB RAM a 1TB úložiště. Nemusí se však jednat přímo 1TB paměťový modul, ale o konfiguraci 512GB paměti a 512GB microSD karty, což je i případ „1TB ready“ varianty tabletofonu Galaxy Note 9.

Pozvánka Samsungu na tiskovou konferenci do San Francisca:

Našlapaný smartphone se má na trh dostat v domovské Jižní Koreji, a to koncem března. Začátkem března se přitom dostane na základní trojici „es desítek“, takže je vysoce pravděpodobné, že Samsung ukáže Galaxy S10 X již na únorové akci Unpacked. Telefon má stát v přepočtu něco mezi 32 až 36 tisíci Kč.

Zdroj ETNews

Sítě 5G

5G je zkratka pro bezdrátové sítě páté generace. Mají kratší odezvu, vyšší přenosové rychlosti, kapacitu a variabilitu. Jsou vyvíjené tak, aby zvládaly širokopásmové připojení miliónů lidí a strojů v metropolích, energeticky nenáročné senzory, které s jedinou baterií vydrží roky, a cokoliv mezi tím.

Ve světě začalo hromadné spouštění 5G sítí v roce 2019, start 5G v Česku byl opožděný. Nejvýznamnějšími vývojáři 5G technologií a výrobci síťových komponent jsou Huawei, Nokia, Ericsson a Samsung.

Diskuze (6) Další článek: Lenovo má novou řadu rodinných tabletů s Androidem. Výhodou je hlavně cena

Témata článku: Samsung, , , , , , , , , , , Samsung Galaxy S10, Sup, Našlapaný smartphone, SuperGalaxy, F +, DOS, San Francisco, Jižní Korea, Paměťový modul, Základní trojice, Šup, Karta MicroSD, Pro +, Nový model