Svět jej zkritizoval, v Číně ale boduje. Lenovo Z5 je doma prodejní hit

Není to vlastně ani tak velké překvapení. Displej s vykousnutým okrajem, nízká cenovka, docela povedený design. Na to by slyšelo mnoho zákazníků po celém světě. Lenovo Z5 se ovšem prodává jen v domovské Číně, když se jeho výrobce opět pustil do samostatné produkce smartphonů, bez ohledu na činnost své dceřiné společnosti Motorola.

Proč mnoho médií i fanoušků značky model Z5 kritizovalo, byl způsob, kterým na něj Lenovo lákalo. Měli jsme si myslet, že půjde o unikátní, zcela bezrámečkový model, který udá nový trend smartphonovému designu, nakonec z něj ale vypadla kopie iPhonu X s levnějším hardwarem. Uživatelům v Číně to ale zřejmě vůbec nevadí.

Podle portálu Gizmochina.com se první várka zásob Lenovo Z5 na jednom z největších čínských e-shopů JD.com vyprodala během několika minut. Přesný počet prodaných kusů sice neznáme, ale víme, že byl vyšší než u Honoru Play, Xiaomi Mi 8 a Apple iPhonu X, což jsou modely, které Číňany v tomto obchodě nejvíce zaujaly. Není se však příliš čemu divit – Z5 se v Číně prodává v přepočtu za 5 tisíc korun, iPhone X stojí šestkrát tolik.

Lenovo Z5
rozměry a hmotnost: 153 × 76 × 7,9 mm, 165 g
displej: 6,2", kapacitní IPS LCD, 1 080 × 2 246, 402 PPI
sítě: GSM, 3G, LTE
konektivita: USB Type-C, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n, Bluetooth null, GPS
paměť: 64 GB, RAM: 6 GB, baterie: 3 300 mAh
procesor: Qualcomm Snapdragon 636 (8× Kryo 265, 2 GHz, 14nm)
operační systém: Google Android 8 (Oreo)
fotoaparát: 8MPx, video, autofocus, blesk
45 %
vybavenost
cena: už se neprodává

Diskuze (2) Další článek: Na českém trhu unikátní nabídka. EriMobile zrychluje nekonečný mobilní internet

Témata článku: Lenovo, , , , , , , Lenovo Z5, Como, Cin, Přesný počet, Prodejní hit, Hit, První várka, Povedený design, Yuan, Pro +, Velké překvapení, Nový trend, Honor play, Dceřiná společnost, Celý svět, Model, Gizmochina, Nízká cenovka