T-Mobile v roce 2017 navýšil počet zákazníků, provozní zisk ale poklesl

T-Mobile zveřejnil hospodářské výsledky za celý rok 2017. Firmě se podařilo navýšit celkové tržby ze všech poskytovaných služeb a prodeje zařízení o více než 2 % na 27 miliard korun. Provozní zisk EBITDA ale v loňském roce poklesl o 6 % na 10,4 miliardy korun. S ním také poklesla provozní marže zhruba o 3 p. b. na 38,4 %.

Počty zákazníků:

Klepněte pro větší obrázek

Operátor posílil svoji pozici české mobilní jedničky, když ke konci roku evidoval 6,176 milionu zákazníků mobilních služeb – o 128 tisíc víc než před rokem. Paušální zákazníci tvoří 62,4 % báze. Rostly také počty uživatelů fixních internetových služeb a IP televize. Opět narostla spotřeba mobilních dat – průměr na paušálního zákazníka se vyšplhal přes 1 GB. Podíl nehlasových služeb na mobilním ARPU dosáhl 50 %.

Finanční ukazatele:

Klepněte pro větší obrázek

T-Mobile zaměstnával k 31. prosinci 2017 téměř 3 600 lidí. Společnost podle poskytnutých údajů v loňském roce odvedla do státního rozpočtu České republiky na daních 3,8 miliardy Kč (DPH, daň z příjmu právnických osob, silniční daň a daň z nemovitostí). Do technologií a služeb pro zákazníky investovala 3,9 miliardy Kč.

Podívejte se na aktuální reklamní kampaň T-Mobilu:

Diskuze (16) Další článek: MWC 2018: Mobilní svátek začíná, rekapitulujeme nejočekávanější novinky

Témata článku: , , , , , Loňský rok, Nehlasová služba, Zisk, Hospodářský výsledek, Finanční ukazatel, DPH, Paušální zákazník, Prodej zařízení, Celková tržba, Arpo, Právnická osoba, Marže, Nemovitost, Provozní marže, T - Mobil, Mobilní služba, T Mobil, Pro +, Počet zákazníků, Poskytovaná služba