Tak trochu jsme to čekali. Samsung Galaxy S20 Ultra je v DxOMark až šestý

DxOMark si dal hodně na čas s testem Samsungu Galaxy S20 Ultra, který se začal prodávat 13. března. Často přitom bývá pravidlem, že se nové Samsungy ukáží v DxOMark ještě předtím, než vstoupí na trh. Nyní jsme na test museli čekat téměř šest týdnů! A Samsungu to ve finálním skóre určitě pomohlo, protože foťák Ultry prodělal hned několik aktualizací, přičemž každá z nich se zaměřovala na fotoaparát. A výsledné hodnocení? Od špičky dělí Ultru 6 bodů.

Galaxy S20 Ultra v DxOMark testu získal 122 bodů, což jej zařazuje na dělené šesté místo společně s Honorem V30 Pro. A to je u modelu, který prakticky vše obětoval fotoaparátu, trochu zklamání. Ultra se zařadila do mobilní špičky, ale k dokonalosti ji něco schází. Na nejvyšší pozici je aktuálně Huawei P40 Pro se 128 body. 

Smartphone získal v hodnocení fotografických dovedností velmi vysoké skóre 132, ovšem zklamáním bylo hodnocení videa (102), což ve finále dělá zmiňovaných 122 bodů. DxO v testu chválí živé barvy, široký dynamický rozsah a zřejmě nejlepší filtraci šumu ve smartphonech kdy použitou. Test nešetří chválou ani u ultraširokoúhlého objektivu. Na druhou stranu PDAF ostření v horším světle bylo pomalé, pokud se vůbec zadařilo, dynamický rozsah a ostrost 108MPx fotek trochu pokulhávala za Huawei P40 Pro i za Xiaomi Mi 10 Pro. A u videí byla patrná horší stabilizace při natáčení v interiérech.

Redakční představení Samsungu Galaxy S20 Ultra:

K testu se už nyní začínají objevovat rozporuplné komentáře. Někteří čtenáři chtějí vědět, zda se testu účastnila Exynos či Snapdragon varianta, jiné zase zajímá verze firmwaru v testovaném modelu nebo to, proč v textu není zmíněné makro a s ním spojené ostření. Standardizovaný test DxOMark také zcela opomíjí 8K videa, která tak do celkového hodnocení nepřidala ani jeden bodík navíc. Komplexní text Samsungu Galaxy S20 Ultra v DxOMark si můžete projít zde.

]: The file '/PubSystem.Controls.Run.Articles.2015/AddOn_Blank.ascx' does not exist.-->

Zdroj DxOMark

Diskuze (36) Další článek: Apple chystá větší iPhone SE Plus. Dočkáme se ho však až příští rok

Témata článku: Samsung, , , , , , , , , , , , Samsung Galaxy S20 Ultra 5G, Samsung Galaxy S20 Ultra 5G 512GB, DX +, Ultru, Review, Ultra, Hodnocení, Test, Price, Samsun, Ostření, PDAF