Testujeme Samsung Galaxy S7 Edge [video]

Můj názor  |  zobrazit i odpovědi (trvale)  |  řadit od nejstarších Komentáře nyní řadíme od nejnovějších.
Tímto odkazem můžete řazení změnit.
 |  nových názorů: 22

Názory k článku

15. 03. 2016 14:59

Čím viac o mobiloch S7 a S7 Edge viem, tým viac som sklamaný.
Nevymeniteľnú baterku zabíja extrémne ťažká rozoberateľnosť (3/10 iFixit), takže výmena baterky alebo prasknutého zadného skla vyjde stejne na 320€.
Aj GSM Arena doporučuje S7 a S7 Edge ihneď zabaliť do pevného obalu. Takže argument elegantného dizajnu sklo/kov/sklo mi akosi uniká. To musí byť b***c, ktorý si takýto exot kúpi. Takže zase nemám náhradu skvelého NOTE 4. Chvíľu som mal nádej v LG G5, ale tie lacné široké okraje a relatívne malý displej na obrovské telo ho úplne zabili.
Zrejme si musím kúpiť ešte jeden NOTE 4, kým sa ešte dá ako "druhý" mobil. Bohužiaľ, zatiaľ nikto nič lepšie nevyrobil. Baterku vymením za 20 sekúnd za druhú 100% nabitú zadarmo aj v kaviarni v Barcelone.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
11. 03. 2016 15:23

Zdravim, zajímalo by me,jak je na tom zvukový výstup do sluchátek, resp.jeho kvalita, je lepší než u SGS 6,tedy mluvím o sluchátkách nejakych na slusne úrovni? A pak baterka, je asi brzo hodnotit, ale pri verzi S7 edge by 3600 mah mělo být znát, jest tomu tak, je výdrž skutečně citelne větší než u SGS 6?Děkuji.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
11. 03. 2016 11:25

Foťák je teda velká, velká bída na to, co se proklamovalo. Začínám mít obavy, že se to ale týká evropský specifikace. Zatím to vypadá tak, že Exynos = čip Sony, Snapdragon = čip od Samsungu. Na Phoneareně už maj na S7 recenzi, maj verzi se Snapdragonem a fotky jsou úplně, ale úplně o něčem jinym. Jestli se ukáže, že to, co se prodává tady, má opravdu o tolik horší foťák, tak se asi opravdu poohlídnu jinde a to jsem byl pro S7 hlavně kvůli foťáku poměrně rozhodnutej...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
11. 03. 2016 11:13

Nekde jsem zahledl, ze fotoaparat ma rozliseni 12M pri pomeru stran 4:3 tak jak to maji telefony Xperia. Kdezto Samsungy mely udavane rozliseni vzdy pri pomeru stran 16:9 (tak jako ma take muj NOTE 4) coz je o hodne pouzitelnejsi. Tedy aspon pro me. Takze nova rada S7 ma pri nastaveni pomeru stran 16:9 rozliseni uz je 9,7M.
Palecek dolu. Mohl bych se rozepsat nad smysluplnosti dual pixel featury, ktera se mi zda spise plytvanim, tohle mohlo byt perfektni 20M bez nutnosti pritomnosti artefaktu, slitych detailu, vyrazneho sumu a zbytecneho postprocesingu. Ta architektura toho foto chipu od Sony na to podle me ma. Implementace Samsungem -> ... ja bych tam zas poste zas nekoho lisknul...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (2)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
avatar
10. 03. 2016 23:07

Dneska jsem si vyzvedl SGS 7 Edge v bílé verzi, takže jen pár prvních poznatků, pokud někdo uvažuje o koupi. Přešel jsem z SGS 6 Edge, takže budu trochu srovnávat:
- změn je opravdu minimum, takže upgrade z S6 za sebe nedoporučuji
- systém je po upgradu S6 na Marshmallow opravdu totožný (až na pár drobností, jako je Always on)
- zmizel infraport
- čtečka otisků funguje o poznání lépe, než u SGS 6 (edge)
- telefon je o něco větší, na druhou stranu displej více zasahuje do okrajů, je zaoblenější, takže na používání opravdu příjemnější, navíc přibyly funkce na ovládání jednou rukou (změnšení displeje či klávesnice a jejich posunutí ke straně)
- výstup z reproduktoru je oproti SGS 6 plechovější, maximální hlasitost přibližně stejná, za mě zklamání
- u bílé varianty podsvícení nepěkně prosvítá v okolí displeje, okolo ovládacích tlačítek i notifikační diody, toto je za mě velký fail (SGS 6e jsem měl v černomodré variantě, tudíž nevím, zda bílá trpěla podobným neduhem).
- v prodejním balení mě příjemně překvapila redukce microUSB/USB mimo jiné ke kopírování dat ze starého telefonu do nového (k čemuž telefon po spuštění i nabádá).
- využítí RAM už bude snad bez problémů, i když to se u SGS 6 po upgradu na Marshmallow rovněž o dost zlepšilo, ani jeden z telefonů se mi už nepodařilo "zasekat".
- displej má oproti šestce vyšší svítivost a subjektivně jde trochu méně do žluta
- první zkouška foťáku v interiéru za šera: oproti SGS 6 i přes nižší rozlišení místy více detailů, trochu méně šumu, nicméně zázraky se nekonají.
- U Always on lze nastavit několik stylů zobrazení včetně kalendáře, u hodin lze zvolit i jednoduché pozadí, což vypadá opravdu dobře. Vzhledem k tomu, že zobrazení nočních hodin nešlo nastavit na celý den, za mě očekávaná funkce. Závěrem: SGS 6 edge na mě působí elegantnějším dojmem, S7 edge je větší, jde víc naproti uživateli, takže tyto dva modely by klidně mohly existovat vedle sebe. U S7 mám trochu problém s barevnými variantami, černá mi přijde nudná, jelikož přišla o "chormové" prvky kolem ovladačů, bílá varianta na mě působí trochu plastově, i když hodně záleží na osvětlení a za denního světla vypadá naopak asi nejlépe z nabízených variant (navíc u ní nejvíce vynikne zahnutý displej), zrcadlově blyštivé varianty za mě ne. Gear VR jsem zatím moc nevyzkoušel, jelikož se mi dosud nepodařilo ověřit mail přes Oculus - řeším s podporou. Z prvního pohledu je dost vidět rastr a nešlo mi zaostřit na celé zorné pole (buď je ostrý obraz přede mnou nebo na krajích, obojí nelze, nicméně jsem krátkozraký, tudíž to může být způsobeno i tím).

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (2)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět

Já bych jen doplnil, že S6 Edge updatovaná na 6.0.1 má stejný vzhled prostředí i nové možnosti bočního panelu jako S7 Edge. Fotky jsem tedy čekal lepší, přijdou mi +- nastejno jako S6. Nu, celkem bych řekl, že se vyplatí ušetřit a koupit teď "výprodejový" S6 Edge, než jej nahradí nějaká osekaná hovadina s přídomkem Neo. O nic významného proti S7 nepřijdete, snad jen o něco nižší výdrž.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
10. 03. 2016 14:47

Noční fotky jsou rozmazané jako na jekémkoliv jiném telefonu. Celkem zklamání...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (1)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
10. 03. 2016 14:05

mam dotaz ohledne always on display .. jak to funguje v noci ? co jsem videl nastaveni tak to jde jen zapnout a vypnout, neni tak pripadne nastaveni zapnuti jen ve dne nebo v urcitou hodinu.tak treba v noci bych nechtel aby mi to svitilo celou noc. myslim ze rikali pri predstaveni ze kdyz telefon pozna ze je v kapse nebo otoceny displayem dolu tak display zustane vypnuty ?

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (5)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
10. 03. 2016 13:55

Fotky velké zklamání tedy, čekal jsme docela dost, ještě když se spekulovalo že překoná iphona...Nakonec žádný zázrak. O výkonu ani nemluvě ten nakonec taky není kdoví jaký.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (2)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
PM
10. 03. 2016 12:46

zajímaly mě jenom fotky, přehnaný post processing, nesprávná expozice, v šeru stejné výsleky jako note 4 / galaxy 6. čekal jsem víc

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Zasílat názory e-mailem: Zasílat názory Můj názor