Tohle je Apple Arcade. Herní zážitek na prvním místě, reklamy ani mikronákupy tu nepotkáte

Apple spustil očekávanou herní platformu Apple Arcade. Hlavním trumfem má být kvalita her. Zatímco jinde obtěžuje a zdržuje reklama, nebo je hlavním cílem vývojářů donutit vás platit mikrotransakcemi za rychlejší postup hrou, tady je na prvním místě herní zážitek. Hry jsou bez reklamy, bez in-app nákupů a hrát se dá offline.

Chcete vidět konkrétní hry na Arcade? Postupně je představujeme v tomto článku:

Za 139 Kč získáte exkluzivní tituly na iPhonech (od iOS 13), iPadech (s iPadOS), počítačích Mac (macOS Catalina vyjde na podzim) a Apple TV (tvOS 13). Vše se mezi zařízeními synchronizuje, takže můžete začít na televizi a pokračovat na iPhonu. První měsíc dostane každý zdarma a zajímavé je, že jeden účet může využívat ještě dalších 5 členů domácnosti.

Exkluzivita s ručením omezeným

Apple spojil síly s nejinovativnějšími vývojáři světa, takže zde najdete tituly nejen od indie tvůrců, ale i velkých společností. Platforma se však netýká her, které jsou běžně dostupné v obchodech s aplikacemi, zde je všechno exkluzivní. Na jak dlouho, však známo zatím není, a tak je možné, že se později hry objeví i jinde (ovšem to už pravděpodobně s reklamou a in-app nákupy).

Obsažené žánry jsou skutečně pestré, stejně jako jejich grafika a ovládání. Najdete zde nejen roztomilé hříčky, ale i graficky úžasné akční tituly, některé hry jsou jen pro jednoho, jiné podporují multiplayer. Hned při startu platformy jich je více jak 70 a každý měsíc budou přibývat další.

Apple Arcade má poskytnout čirou zábavu bez starostí, zda do dané hry investovat, nebo jestli dítko neutratí horentní sumy za mikrotransakce atd. Dětem lze ostatně nastavit i Čas u obrazovky, aby nehrály více, než je pro ně zdrávo. Širokou paletu titulů můžete procházet skrze App Store dané platformy, kde s aktualizací na nejnovější operační systém přibude záložka Apple Arcade.

Chcete-li si Arcade vyzkoušet (byť jen na první bezplatný měsíc), musíte mít ve svém Apple ID nastavenou platební/debetní/kreditní kartu s možností provádět platby přes internet. Např. v iOS si ji přidáte v Nastavení –> Vaše jméno –> Platby a doručování. Pod touto nabídkou můžete rovnou kontrolovat i své předplatné.

Klepněte pro větší obrázek
Pokud vás Arcade nechytne za srdce, takhle jeho předplatné ihned zrušíte.
Diskuze (6) Další článek: Tesla je oficiálně v Česku. Kolik stojí kultovní elektromobily v korunách?

Témata článku: Apple, , , , , , , , , , Arcade, Předplatné, Herní, Arc, Nastavení, Zážitek, Internet, Mikro, Čas u obrazovky, Paranormální jev, MacOS Catalina, Herní zážitek, MAC,