Toto jsou základní specifikace tabletu Samsung Galaxy Tab A2 XL pro nenáročné

V průběhu druhé poloviny letošního roku vydají jihokorejci i novou generaci tabletu střední třídy, která bude označena jako Galaxy Tab A2 XL. Tablet sice nebude tak výkonný jako připravovaný Galaxy Tab S4, díky nižší prodejní ceně však může mít novinka střední třídy daleko více uživatelů, než high-end tablet s podporou pera S Pen.

Tab A2 XL bude používat 10,5" LCD displej s rozlišením 1 920 × 1 200 pix. Displej bude protažený na výšku, proto se ovladače Androidu přesunou do spodní lišty v displeji. Nad displejem najdeme 5MPx kamerku, která bude zajišťovat i rozpoznání obličeje pro přístup k tabletu, čtečka otisků tedy má totiž chybět. Na zadní straně se nachází 8MPx hlavní fotoaparát s přisvětlovací diodou, zrychlené nabíjení 7 300mAh baterie zajistí microUSB na spodní hraně.

Výkon dodá osmijádrový Snapdragon 450, který je vyráběn 14nm technologií. Jádra Cortex-A53 jsou taktována maximálně na 1,8 GHz, součástí čipsetu je i grafický adaptér Adreno 506. Operační paměť je 3GB, takže by nenároční uživatelé mohli být spokojeni. 32GB úložiště doplní slot pro microSD karty, v tabletu počítejte i s podporou Wi-Fi, Bluetooth 4.2 či LTE (pouze u LTE varianty). V tabletu poběží Android 8.1 Oreo s nejnovější verzí nadstavby Samsung Experience. Oznámení tabletu by se mohlo odehrát již pozítří, tj. 1. srpna.

Mezi letošní tablety od Samsung patří i odolný Tab Active2:

Zdroj Sammobile

Diskuze (4) Další článek: Honor Play získá futurističtější podobu. Speciální edice herního mobilu vyjde 1. srpna

Témata článku: Samsung, , , , , , , , , , , , , , , Nena, Tab S, Připravované galaxy, Základní specifikace, Zak, Zrychlené nabíjení, Samsun, Tab, Nejnovější verze, Osmijádrový Snapdragon,