Úplný propadák. O telefon s obří baterií projevilo zájem jen jedenáct nadšenců

Na veletrhu MWC 2019 jsme doslova žasli nad Energizerem P18K, který dostal 18 000 mAh baterii, se kterou byl suverénně nejtlustším smartphonem posledních let. Energizer nám již na svém stánku v Barceloně tvrdil, že jakmile bude po zařízení poptávka, rozběhne jeho hromadnou výrobu. Krátce na to bylo jasné, že žádná objednávka na P18K nepřišla. Výrobce tedy vypustil označení Energizer a smartphone nabídl na crowdfuningovém serveru Indiegogo.

A výsledek? Po dvou měsících na telefon přispělo pouhopouhých 11 zájemců. Z cílové částky 1 200 000 dolarů (!) se vybralo pouze 15 005 USD, tedy zhruba 1,25 procenta z cílové částky. Organizátor kampaně, společnost Avenir Telecom, která pod licencí vyrábí smartphony značky Energizer, uvedla, že na smartphonu P18K bude dále pracovat. A to zejména s ohledem na jeho design a celkovou tloušťku. Firma uvedla, že u mobilních zařízení s obří baterií, která poslouží i jako powerbanka, vidí rostoucí zájem uživatelů... Pohled na výsledek kampaně však hovoří úplně pravý opak.

Energizer P18K neuspěl na Indiegogo. Zájem projevilo jen 11 nadšenců:

Připomeňme, že Energizer PowerMax P18K Pop měl s 18 000mAh baterií vydržet na jedno nabití až 50 dní v pohotovostním režimu nebo vydržet až 90 hodin nepřetržitého hovoru. Smartphone dostal 6,2" displej, 128GB úložiště a 6GB operační paměť. Duální selfie v periskopu na zádech doplňoval trojitý fotoaparát. Uvnitř telefonu byl připraven Android 9.0 Pie. Za zmínku stojí i to, že se do prodeje nedostal ani předchůdce P16K Pro, který byl měsíc po představení kompletně zrušen.

Diskuze (27) Další článek: Google ukázal, jak bude v EU vypadat ballot screen na Androidu

Témata článku: , , , , , , , , , , Pro +, Projev, Avenir Telecom, Telefon, Nadšenec, Cílová částka, Propadák, Úplný propadák,