Už se to blíží! Souhrn informací o iPhonech 12: varianty, výbava a ceny

V minulých letech jsme o chystaných iPhonech věděli mnoho, ale iPhone 12 je jiný. Spekulací je celá řada, ale často si protiřečí. Snad jen jednu jistotu máme. Apple potvrdil, že letošní iPhony přijdou o pár týdnů později, než je zvykem.

Nové velikosti, starý notch, nejisté Pro Motion

iPhony budou čtyři a vrátí se k hranatějším tvarům s plochými boky, který Apple používal před lety. Důvod můžeme hledat ve sjednocení designu s novými iPady Pro. Telefony si zachovají rám z nerezové oceli a skleněná záda.

Změny nastanou s rozměry telefonů a tím pádem i displejů. Pozitivní zprávou pro mnohé bude 5,4" iPhone 12, který má být nejmenším telefonem od Applu za poslední roky. Podle uniklých maket bude rozměrově někde mezi původním a novým iPhonem SE. Doplní ho větší 6,1" iPhone 12 Max (některé zdroje uvádí Plus). Oba modely nabídnou OLED displej.

Vyšší řada s označením Pro znovu přinese dva modely. Menší povyroste na 6,1“ a větší Pro Max poprvé přijde s 6,7" displejem, takže půjde o největší iPhone vůbec. I zde jde samozřejmě o OLED, nicméně velký otazník visí nad Pro Motion, tedy obnovovací frekvencí 120Hz. Podle leakerů jako Jon Prosser či Max Weinbach má Apple funkční prototypy, které se testují, ale není jisté zda se na trh dostanou už letos.

Špatné zprávy máme ohledně nevzhledného výřezu v displeji. Navzdory únikům o jeho zmenšení, nebo dokonce iPhonům bez výřezu to vypadá, že všechny nové iPhony budou mít stejně velkou vadu na kráse jako minulé ročníky.

Aktualizováno 26. srpna: Uplynul pouhý den od vydání článku a vše je zase trochu jinak. Leaker Jon Prosser se dostal k předprodukčnímu kusu (PVT) chystaného iPhonu 12 Pro Max, který v nastavení ve screenshotech i ve zvěřejněném videu jasně ukazuje podporu 120Hz frekvence, a to jak manuálně tak adaptivně. V systému telefonu je také zmínka o LiDaru, který bude využívat k asistovanému Autofokusu a chystá se i podpora videí ve Full HD při 240 FPS. To, že tyto funkce nabízí předprodukční verze telefonu však nemusí znamenat, že jej nabídne i finální telefon.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Screenshoty z předprodukčního kusu telefonu ukazují podporuju 120Hz frekvence i LiDar (obr. Jon Prosser, Front Page Tech)
Diskuze (9) Další článek: Nová generace „géček“ je zde. K Motorole Moto G9 Play dostanete bezdrátová sluchátka

Témata článku: Apple, , , , , , , , , , , , , Apple iPhone 12, Dolar, OPL, Architektura, Zajetí, Macrumors, Lidaru, Model, Max Weinbach, Pro Max, Pro Motion, MAh,