Veletrh IFA v Berlíně se uskuteční. Bude ale kratší a bez účasti široké veřejnosti

Organizátoři IFA oznámili, že letošní ročník tradičního technologického veletrhu i přes nepříjemnosti způsobené koronavirovou pandemií proběhne v Berlíně ve „fyzické“ formě. Akce nazvaná IFA 2020 Special Edition se ale nevyhne určitým omezením a změnám proti předchozím ročníkům.

Zásadním rozdílem je, že letošní IFA nebude přístupná široké veřejnosti. Spolková vláda v Berlíně totiž zakázala až do října akce s účastí větší než 5 000 osob. Na veletrh se přitom v minulosti z řad veřejnosti a fanoušků elektroniky chodily dívat desítky tisíc lidí.

Klepněte pro větší obrázek

Z tohoto důvodu také nebude třeba, aby veletrh jako v předchozích letech trval týden. Letošní ročník bude třídenní akcí, která proběhne od 3. do 5. září 2020. Pod záštitou IFA proběhnou čtyři samostatné akce, jejichž účastníci se nebudou potkávat a na každý den bude návštěvnost každé z akcí omezena na tisíc osob:

  • IFA Global Press Conference – akce určená pro 800 novinářů z 50 zemí světa, na které v rámci keynote a produktových ukázek předvedou výrobci novinářům nejaktuálnější produkty a technologie. Úvodní keynote přednese šéf Qualcommu Cristiano Amon
  • IFA Next × IFA Shift Mobility – původně dvě samostatné veletržní platformy se letos spojí v jednu. Akce dá prostor začínajícím technologickým firmám a start-upům, aby sdílely své myšlenky a poznatky s nadšenci, bloggery, inovátory a technologickými novináři.
  • IFA Global Markets – důležitá část veletrhu pro firmy a výrobce elektroniky. Zde si firmy hledají své dodavatele a navazují nová partnerství. V době koronavirové krize bylo mnoho výrobních řetězců zpřetrháno a tato akce bude první letošní velkou příležitostí, jak je zase obnovit.
  • IFA Business, Retail & Meeting Lounges – veletrh obsahuje i místa pro výrobce a prodejce elektroniky, kde mohou uzavírat obchody v hodnotě desítek i stovek milionů dolarů. Schůzky letos nebudou probíhat na jednotlivých stáncích, ale ve speciálním zázemí zřízeném veletrhem IFA.
Váš názor Další článek: Samsung představil 50MPx fotočip GN1 s podporou funkcí Dual Pixel a Tetracell

Témata článku: , , , , , Zázemí, IFA Next, Berlín, Elektronika, Retail, Široká veřejnost, UCA, Veletrh, Special Edition, Veřejnost, Výrobce