Velký únik! Toto je Samsung Galaxy Tab S6 s magnetickým stylusem v celé své kráse

Samsungu se tradičně nedaří ututlat design ani výbavu svých telefonů před oficiálním představením, letos však úniky nabraly ještě větší grády než v předchozích letech. Důkazem jsou tiskové rendery Samsungů řady Galaxy Note 10 i čerstvě uniklé tiskové fotografie chystaného tabletu Galaxy Tab S6. Pokud si odmyslíme vodoznaky, budou fotky přiložené k tiskovým zprávám vypadat zřejmě úplně stejně.

Tablet bude primárně vycházet z Galaxy Tab S5e, počítejte tedy s tenkým celokovovým tělem, které však bude mít jednu velkou zvláštnost. Na zadním krytu bude připravena prohlubeň pro Bluetooth pero S Pen. To se ke krytu přichytí magneticky a současně se bude i nabíjet, ovšem již teď je zřejmé, že při přichycení na zadní část tabletu nebude stylus ve stejné rovině se zbytkem těla. Nebude to vadit při přinášení? Záď také disponuje duálním fotoaparátem, který však bohužel postrádá přisvětlovací diodu.

Tenké boky budou domovem pro čtyři reproduktory, které vyladila společnost AKG. Po stranách dále najdeme zamykací klávesu, regulátory hlasitosti a napájecí USB-C. Na 3,5mm jack se místo nenašlo, pro připojení drátových sluchátek budete muset použít přibalenou redukci. Tablet bude k dostání ve třech barevných variantách, základní šedou doplní modrá a růžová. Zajímavá je také fotografie doplňkové QWERTZ klávesnice. Ta má, nejen touchpad, ale také stojánek, který umožní zapřít tablet takřka v libovolném úhlu, podobně jako např. Surface Pro od Microsoftu.

Vzhled systémového rozhraní bude zřejmě stejný jako u Galaxy Tab S5e. Navíc budou jen vychytávky s perem S Pen, které by se mohlo naučit stejné kousky, jako stylus u Galaxy Note 9. A čekejte také větší výkon, který u Galaxy Tab S6 poskytne Snapdragon 855 s minimálně 8GB RAM. Podle dřívějších spekulací má Samsung nový tablet oznámit již v průběhu srpna, zřejmě se tak stane 7. srpna v New Yorku po boku dalších zařízení.

Představení aktuální generace Galaxy Tab S5e:

Zdroj AndroidHeadlines

Diskuze (10) Další článek: Aplikaci Záchranka používá už milion lidí. Nově se rozšíří i do Maďarska

Témata článku: Samsung, , , , , , , , , , Android Headlines, Samsun, Galaxy Tab S, Bluetooth pero S Pen, Kryt, Krása, Velký únik, Qwertz klávesnice, Průběh srpna, AKG, Tab S, Grády,