Vodafone rozšiřuje zvýhodnění v dobách pandemie. Neomezená data ale každý nedostane

Vodafone přišel před týdnem jako první se solidární nabídkou pro zákazníky, kteří v té době byli v Itálii a mohli využít neomezená roamingová data, hovory i SMS. Situace okolo koronavirové pandemie se ale rychle vyvíjí, v současné době už je většina Čechů doma, odkud také často pracuje a spoléhá se na pevný i mobilní internet a telefonickou komunikaci.

Proto od pátku 20. března 2020 Vodafone svoji „koronavirovou“ nabídku rozšíří a zacílí ji na různé skupiny zákazníků. Zvýhodněny budou některé skupiny zákazníků nebo některé služby, např. datové Vodafone Passy. Na rozdíl od konkurenčních operátorů O2 a T-Mobile nenabídne Vodafone plošně neomezená data pro všechny zákazníky. Operátor nepřímo přiznává, že jeho infrastruktura by nemusela nápor neomezených služeb zvládnout.

„Dáváme relevantní benefity konkrétním skupinám zákazníků. Neomezená data všem nabízet nebudeme, potřebujeme mít jistotu, že naše infrastruktura obslouží všechny zákazníky. Riziko toho, že někdo sebere cennou kapacitu třeba záchranným sborům nebo někomu v krizové situaci, je v této náročné době zbytečné. Naši lidé pracují 24 hodin denně sedm dní v týdnu tak, aby naše síť byla pro všechny oporou,“ říká Petr Dvořák, generální ředitel Vodafonu Czech Republic.

Studenti

Pro studenty, kteří nyní musí zvládat školní povinnosti z domova a jsou izolovaní od svých spolužáků, je zdarma připravena služba Vodafone Chat Pass. Díky ní se studentům s tarifem #jetovtobě nepočítají využitá mobilní data v nejoblíbenějších chatovacích aplikacích – ať už jde například o Facebook Messenger, WhatsApp nebo Viber. Zákazníci dostanou SMS zprávu s odkazem, na kterém si mohou Chat Pass aktivovat.

Senioři

Pro seniorní zákazníky s Tarifem 60+ přináší Vodafone 1 000 minut volání do všech sítí zdarma do konce dubna. Zákazníci nemusí pro aktivaci dělat nic, minuty navíc jim firma aktivuje.

Předplacenkáři

Také zákazníkům, kteří využívají předplacené karty, Vodafone přináší pomoc a možnost být více ve spojení nejen se svými blízkými. Konkrétně každý, kdo si v současné době dobije svoji kartu přes aplikaci Můj Vodafone, získá 50 % extra kreditu. Jeho platnost je pak 30 dní.

Pracující na home office

Nejen těm, kteří pracují z domova, přijde vhod navýšení rychlosti pevného internetu v kabelové síti UPC. Zákazníci s rychlostí připojení 50 Mb/s mohou nově zdarma využít 150 Mb/s. A zákazníci s původní rychlostí 150 Mb/s mohou nově počítat s dvojnásobkem: 300 Mb/s. Stačí si zavolat na zákaznickou linku 241 005 100 a využít rychlejší připojení platné měsíc. Pokud má zákazník smlouvu uzavřenou na IČO, může volat telefonní linku 241 005 200.

Zákazníci v zahraničí

Zákazníkům, kteří nadále pobývají v zahraničí v zemích EU, nabídne operátor stejný benefit jako těm v Itálii, tedy neomezená data, SMS i hovory, aniž by cokoli ke svému tarifu za roamingové služby dopláceli. Zde tíha využívání neomezených služeb dopadá na bedra roamingových zahraničních operátorů. Nabídka se týká i všech virtuálních operátorů působících v síti Vodafone, tedy například i Sazkamobilu.

Diskuze (36) Další článek: Finové vzkřísili hudební mobily. Nokia 5310 dává vzpomenout na 13 let starý originál

Témata článku: , , , , , , , , , , Neo +, Data, Home office, Itálie, Skupina zákazníků, Internet, Vodafone Passo, Pan, Vodafon Czech Republic, Facebook Messenger, Zákazníci, , Zvýhodnění, Petr Dvořák, Navýšení rychlosti,