Vy si k mobilu nepřipojujete externí chladič? Asus představil brutální herní ROG Phone

Asus představil herní superphone ROG Phone. Republic of Gamers je nejsilnější značka mezi herními počítači, teď se Taiwanci pokusí o něco podobného v mobilní říši. A útok je to nevídaný!

Špičkový výkon se dá očekávat, ale ROG Phone přidává unikátní softwarové i hardwarové prvky pro maximální herní zážitek. TwinView Dock přidá druhý displej, lepší chlazení, druhou baterii s obří kapacitou 6 000 mAh a čtveřici repráčků. Desktop dock má bohatou konektivitu a umožní mobil doma používat jako herní počítač. Naráz lze připojit klávesnici, myš, 1Gbit ethernet, 4K monitor či 5.1 audio.

Výbava? Prostě úlet

Celokovové tělo nese nezaměnitelný rukopis značky ROG, obvykle nudné prvky zde mají divoké tvary: zkosená čtečka otisků, fotoaparát, nebo výrazné logo. Ale nejde jen o vzhled, tělo je odolné proti vodě i prachu (stupeň ochrany neznáme).

6" AMOLED panel má rozlišení Full HD+, nativní podporu HDR a obnovovací frekvencí 90 Hz a jestli už namítáte, že Razer Phone má 120 Hz, tak připomínám, že to je IPS. Výpočetní sílu dodává známý Snapdragon 845, ale tady je přetaktovaný na 2,96 GHz, takže by měl pobít konkurenci. K tomu přidejte grafiku Adreno 630, operační paměť 8 GB RAM a úložiště o kapacitě až 512 GB. Baterie má slušných 4 000 mAh, i když je zřejmé, že tady dostane zabrat.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
ROG Phone má na poměry AMOLED displejů špičkovou obnovovací frekvenci 90 Hz, přišlo i srovnání s konkurenčním Razer Phonem. Více obrázků z keynote najdete v galerii

Procesor chladí plát uhlíku, parní komora a měděná heatpipe. Díky speciálnímu portu na boku můžete připnout chladící modul s aktivním větrákem, přidá také USB-C konektor a 3,5mm jack pro sluchátka. Android 8.1 dostal prostředí ROG Gaming X UI, které při hraní vypne notifikace a zastaví náročné aplikace, abyste měli klid a maximální výkon.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Brutální výkon potřebuje také důmyslný systém chlazení, proto můžeme v telefonu vidět dokonce i parní komoru, či heatpipe pro odvod tepla

Pozadu nezůstává ani konektivita, Bluetooth je ve verzi 5.0, LTE zvládá gigabit Wi-Fi je v nejrychlejším existujícím standardu 802.11ad (pásmo 60 GHz, rychlost až 4,6 Gbps). Cílem je minimalizace latence (zpooždění sítě) kvůli bezdrátovým ovladačům nebo streamování obrazu do televizie. ROG Phone má dva hlasité stereo reproduktory na čelní straně, podporu Hi-Res audia, skrze 3,5mm jack zvládá simulovat 7.1 prostorový zvuk, přes bezdrát hraje s podporou aptX HD. Dojem umocňuje haptická (vibrační) odezva s motory na obou stranách telefonu.

Asus ROG Phone
ZS600KL
rozměry a hmotnost: 159 × 76 × 8,7 mm, 200 g
displej: 6,0", kapacitní AMOLED, 1 080 × 2 160, 402 PPI
sítě: GSM, 3G, LTE (1024|150 Mb/s)
konektivita: USB Type-C, Wi-Fi 802.11 a/ac/ad/b/g/n, Bluetooth 5, GPS
paměť: 128 GB, RAM: 8 GB, baterie: 4 000 mAh
procesor: Qualcomm Snapdragon 845 (8× Cortex-A75, 3 GHz, 10nm)
operační systém: Google Android 8.1 (Oreo)
fotoaparát: 12MPx, video (3 840 × 2 160), autofocus, blesk
62 %
vybavenost
cena: už se neprodává

Asus se vytáhl a posunul nastupující trend herních telefonů o laťku výše. Skvělou zprávou je, že se ROG Phone podívá i do Česka. Otázkou však je kdy a kolik bude stát. Tyto informace však český Asus upřesní až v příštích týdnech.

Asus ROG Phone v akci:

Diskuze (19) Další článek: Místo stravenek a karet už jen mobil. Edenred spustil platby za obědy i benefity přes Google Pay

Témata článku: Asus, , , , , , , , , , , , , Asus ROG Phone, Nezaměnitelný rukopis, Hlasité stereo, Česká republika, Haptická odezva, Herní zážitek, Skvělá zpráva, Ethernet, Výrazné logo, Bohatá konektivita, Maximální výkon, Náročná aplikace,