Vyzkoušejte si ve Windows neoficiální správcovskou aplikaci pro Galaxy Buds

Zcela bezdrátová sluchátka Galaxy Buds od Samsungu nemusíte spravovat jen v telefonu, k nimž jsou sluchátka připojená. Samsung sice při komunikaci mezi sluchátky používá vlastní, nikde blíže nespecifikovaný komunikační protokol, ovšem vývojáři Timu Schneebergerovi se podařilo reverzní inženýrství, které vyústilo k vytvoření samostatné aplikace určené pro Windows. Podobně zapáleným vývojářům dokonce prozradil, jak se používá RFComm Serial SPP protocol od Samsungu v praxi.

Počítačová aplikace zvládne prakticky to stejné co aplikace v telefonu, občas i něco navíc! Na základním dashboardu vidíte úroveň kapacity jednotlivých baterií ve sluchátkách (včetně teploty sluchátek). Nechybí ani hlavní nabídka, přes kterou si vyhledáte sluchátka, nastavíte touchpady, upravíte „připoslech“ okolí, vyberete vhodný ekvalizér nebo si zobrazíte systémové informace. Součástí aplikace ve verzi 1.1 je i automatická kontrola aktualizací. Aplikace je vytvořena pro účely „bádání“, takže je samozřejmě neoficiální. Podporuje navíc jen první model Galaxy Buds, novější Galaxy Buds+ se nám přes ní připojit nepodařilo.

Představení sluchátek Galaxy Buds od Samsungu:

Aplikaci Galaxy Buds Manager pro Windows si můžete stáhnout z Githubu. Pro její správnou funkčnost je potřeba pouze .Net Framework 4.6.1 nebo vyšší. Minimální požadovanou verzi si stáhnete zde.

Zdroj Reddit via XDA

Váš názor Další článek: Windows 10 umí nové triky: Reagovat na notifikace a ovládat hudbu v mobilu

Témata článku: Samsung, , , , , Neo +, Galaxy Buds, Aplikace, GitHub, Pro +, Sluchátko,