Zvonění Samsungu má novou verzi. Připomeňte si i ty starší od rocku po jazz

Skoro každý výrobce má vlastní melodii, která slouží jako přednastavené zvonění pro příchozí volání a pokud si ji uživatel nezmění, okamžitě můžete identifikovat, jakou značku telefonu používá. Asi nejdelší tradici má mezi zvoněními „Nokia Tune“, která se poprvé rozezněla na telefonu Nokia 2110 v roce 1994. Na svoji polyfonní podobu si musela nicméně ještě několik let počkat.

Jednoduchou, snadno identifikovatelnou melodii „Marimba“ používá od roku 2007 ve svých iPhonech americký Apple. Původ této melodie připomínající sample ze starých klávesových syntetizátorů, ani důvod, proč padla volba zrovna na karibský rytmus jako hlavní vyzvánění pro iPhony, nebyly nikdy zcela odhaleny.

Nová úprava zvonění „Over The Horizon“ pro Galaxy S10:

V každém případě však Nokia a Apple přiměli ostatní výrobce, aby si také pořídili jednoznačný „zvukový podpis“. A tak Samsung přišel v roce 2011 s instrumentální skladbou „Over The Horizon“, která se později dočkala i zpívané verze, Huawei má od roku 2016 svoji lehce patetickou hymnu „Dream It Possible“, k jejíž první verzi se natáčel videoklip v Praze.

Samsung nyní zároveň s desátým výročím řady Galaxy S představuje novou verzi „Over The Horizon“ v úpravě Classical Crossover. Nahrála ji Londýnská filharmonie v legendárních studiích Abbey Road a obsahovat ji budou nové modely řady Galaxy S10. Videoklip se natáčel v Malajsii na ostrově Sipadan.

S novou generací smartphonů obvykle přichází vždy jiná úprava známého zvonění Samsungu, takže jsme od roku 2011 mohli slyšet jako popovou písničku, rockovou vypalovačku, experimentální new wave instrumentálku, nebo příjemnou jazzovou či orchestrální skladbu. Poslechnout si všechny úryvky včetně nové úpravy můžete na stránkách Samsungu. V anketě u článku potom hlasujte, která verze se vám líbí nejvíc.

Diskuze (2) Další článek: RECENZE: Když je výbava podružná. Samsung Galaxy J4+ klade důraz na cenu a barvy

Témata článku: Samsung, , , , Vyzváněcí melodie, The Horizon, Over The Horizon, Nokia Tune, Samsun, Verze, Sam, Melodie, Úprava, Jazz, Praha, Crossover, Karibik, Sample, Nová verze