Xiaomi Mi 10 Ultra zůstal nepokořen. Jak dopadl Galaxy Note20 Ultra v DxOMark?

Samsung Galaxy Note20 Ultra již zná svůj výsledek ve fotografickém benchmarku DxOMark. Výsledek je však jednoznačné zklamání, protože telefon získal jen 121 bodů, které jej v žebříčku smartphonů řadí až na osmé místo. Nová generace tabletofonu dokonce získala o bod méně, než Galaxy S20 Ultra. A to je poměrně s podivem, když se podíváme na to, jaké problémy měl telefon při ostření, což ostatně vyústilo v přidání laserového zaostřování u nejnovější generace tabletofonu.

Subjektivně je podle nás kvalita fotek u Note20 Ultra o něco lepší než u Galaxy S20 Ultra, už jen s ohledem na rychlé a přesné ostření. DxOMark má však jiný názor. U fotek se testerům nelíbil nekonzistentní zoom, viditelný šum u nočních scén i občasná zaškobrtnutí autofocusu. Králem žebříčku DxOMark je tak i nadále Xiaomi Mi 10 Ultra se 130 body (v Česku se neprodává), před Note20 Ultra se již dříve bodově dostal např. Huawei P40 Pro, Xiaomi Mi 10 Pro či Honor V30 Pro.

Na kompletní test Galaxy Note20 Ultra v DxOMark se můžete podívat zde.

První dojmy ze Samsungu Galaxy Note20 Ultra:

Diskuze (3) Další článek: Samsung spouští říjnový cashback. U vybraných modelů vám vrátí až 4 tisíce

Témata článku: Samsung, , , , , , , , Samsung Galaxy Note20 Ultra 5G, Česká republika, Benchmark DxOMark, Ultra Galaxy, Nová generace, Excellent, Ostření, DX +,