Xiaomi Mi5: tak blízko k dokonalosti [recenze]

Ani vrcholným modelům se spoustou skvělých parametrů se nevyhýbají zásadní nedostatky, důležité zejména na našem trhu. Má i s nimi Xiaomi Mi5 šanci uspět?
Kapitoly článku

Telefon z Číny už dávno neznamená superlevné zařízení s atraktivními parametry s průměrným designem. Dříve levné značky se posunuly do dražších tříd, najdeme u nich exkluzivnější materiály, a přestože cenovka už zdaleka není tak nízká, pořád za svoje peníze dostanete dost.

Ne všechny čínské značky mají na našem trhu oficiální zastoupení, což je případ i Xiaomi. Na rozdíl od Huawei nebo Lenova tento výrobce neřeší, jak budou jeho zařízení v Evropě fungovat a ve většině případů se tak uživatelé musí smířit s neúplnou podporou LTE. Pokud však tento parametr nepatří ve vašem výběru mezi ty klíčové, najdete v portfoliu Xiaomi zajímavé kousky.

Plusy:

  • Kvalitní materiály a zpracování
  • Odladěný systém
  • Vysoký výkon

Minusy:

  • LTE bez 800 a 900 MHz
  • Absence paměťových karet
  • Pouze částečná lokalizace

Verdikt: Xiaomi Mi5 je povedený smartphone s vysokým výkonem, kvalitní konstrukcí, povedeným displejem, odladěným systémem a solidním fotoaparátem. Absence LTE v pásmech 800 a 900 MHz jej bohužel vyřazuje z bojů v úplné špičce, tento nedostatek bude na trhu obcházet těžce.

Xiaomi Mi5 32GB
rozměry a hmotnost: 145 × 69 × 7,3 mm, 129 g
displej: 5,2", kapacitní IPS LCD, 1 080 × 1 920, 424 PPI
sítě: GSM, 3G, LTE (300|50 Mb/s)
konektivita: USB Type-C, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n, Bluetooth 4.2, GPS
paměť: 32 GB, RAM: 3 GB, baterie: 3 000 mAh
procesor: Qualcomm Snapdragon 820 (4× Kryo, 2 GHz, 14nm)
operační systém: Google Android 6 (Marshmallow)
fotoaparát: 16MPx, video (3 840 × 2 160), autofocus, blesk
44 %
vybavenost
cena: už se neprodává

Xiaomi Mi5 do testu zapůjčila společnost Beryko.cz:

Mi5 patří na samý vrchol nabídky tohoto výrobce. Na mnohé konkurenty bude ztrácet v drobnostech, pokud však vezmete v úvahu i cenu, srovnání už tak jednoznačné nebude. Pokud odhlédnete od parametrů, nezanedbalo Xiaomi ani vizuální stránku – stejně jako mnohých konkurentů se můžete těšit na luxusní materiály. Mi5 rozhodně není pro každého, pokud vám však skladba jeho funkcí sedne, bude vám sloužit více než dobře.

Témata článku: Xiaomi, , , , , , , Xiaomi Mi5, Xiaomi Mi5 64GB, Dostupné místo, Dokonalost, Dobrý telefon, Běžné nasazení, Velká skupina, Povedený displej, Solidní fotoaparát, Luxusní materiál, Nadprůměrný fotoaparát, Infračervený port, Uživatel dostupných, Zobrazovací bod, Krabička s, Dok, Nemalá část, Kvalitní materiál,