Xiaomi vylepšuje nejlevnější hodinky a přidává extrémně odolný model. Počítá se i s Českem

Společnost Amazfit se rozjela na dodávkách pro Xiaomi, i nadále využívá jejích distribučních kanálů a chrlí jednu novinku za druhou. Níže vám představíme evoluci bezmála kultovního model Bip, což jsou dlouhodobě nejlevnější chytré hodinky, které doporučujeme v našem přehledu. Úplnou novinkou je model T-Rex do extrémních podmínek.

Amazfit T-Rex

Odolnost patří u sportovních chytrých hodinek k dobrým mravům, ale Amazfit T-Rex je o level dál. Outdoorový model je díky mohutným plastům odolný už na pohled, splňuje armádní standard MIL-STD810G, vydrží teploty od -40 do 70°C), nevadí mu výkyvy tlaku, nečistoty a voda do 5 ATM. AMOLED displej o průměru 1,3" s rozlišením 360 × 360 pixelů chrání Gorilla Glass 3.

GPS a celodenní měření srdečního tepu jsou samozřejmost, při sportování můžete využít 14 sportovních režimů včetně plavání. Vestavěná 390mAh baterie vystačí 20 dní běžného používání se zapnutými notifikacemi z mobilu, či 20 hodin intenzivní zátěže s GPS. Úsporný režim prodlouží výdrž až na 66 dní, ale z funkcí prakticky jen čas a krokoměr. Nechybí počasí, kalendář a další.

Na veletrhu CES začátkem ledna představené hodinky Amazfit T-Rex se ještě do konce měsíce začnou prodávat i na českém trhu, řada e-shopů už je má zalistované s cenou 4 099 Kč (aktuální cena na srovnávači: ). V prvních dodávkách bude pouze černá varianta, později dorazí i armádní zelená, sněhová kamufláž a další.

Amazfit BIP S

Levné hodinky Amazfit BIP si výbavou, neuvěřitelnou výdrží a cenou získaly spokojené zákazníky po celém světě, a tak přichází evoluce. BIP S stále mají polykarbonátové tělo a 1,28" displej, zachovaná zůstala i odolnost proti vodě, tentokrát s cejchem 5 ATM, což bezpečně stačí na plavání.

Klepněte pro větší obrázek
Amazfit BIP S jsou pouze vylepšenou verzí populárních Amazfit BIP, až na pár nových funkcí se nijak nezměnily.

Baterie zůstala stejná, tedy s kapacitou 190 mAh, udávaná výdrž mírně klesá na 40 dní při běžném používání, 90 dní v úsporném režimu, nebo 22 hodin s aktivní GPS. Specifikace Bluetooth poskočila na 5.0 (BLE), senzor srdečního tepu má být přesnější. V nabídce sportovních aktivit přibylo šest nových režimů včetně plavání, celkem jich je deset.

Podle informací z českého Xiaomi se pro náš trh počítá i s Amazfit BIP S. Prodej začne pravděpodobně v březnu, cenu ještě neznáme, ale třeba čínský Gearbest uvádí cenu 70 dolarů, což by v přepočtu znamenalo asi 2 000 Kč. Původní model BIP se prodává za cca 1 700 Kč, příplatek za novější model je tedy rozumný.

Diskuze (48) Další článek: Kudy z nudy přináší tipy, kam vyrazit na víkend. Nyní i v podobě mobilní aplikace

Témata článku: Xiaomi, , , , , , , , , , , , , , , , , , Polykarbonát, Plavání, Česká republika, BLE, T-Rex, Běžné používání, Amazfit T-Rex,