Xiaomi vylepšuje svoji kultovní elektrickou koloběžku. Nově ujede 45 km, počítá se s ní i pro Česko

Elektrická koloběžka Xiaomi Mijia Scooter 2 (M365) je s námi už od jara 2017, její cena postupně klesala a i v Česku se z ní stal průkopnický model osobní elektrické mobility. Teď firma představuje aktualizovaný model Xiaomi Mijia Electric Scooter Pro.

Hlavní novinkou je protiblokovací brzdový systém E-ABS na předním kole a systém pro rekuperaci energie, takže při zpomalování teče energie směrem do baterie. I díky tomu se zvýšil maximální udávaný dojezd z dosavadních 30 na 45 km – hlavním důvodem nárůstu však je větší baterie, která může i za růst hmotnosti z 12,5 na 14,2 kg. Xiaomi mluví o vyšší maximální rychlosti, ale v tabulce vidím stejných 25 km/h jako měla předchozí generace. Ne že by nebylo technicky možné rychlost zvednout, ale tady půjde spíše o legislativní a bezpečnostní důvody.

Líbit se bude i displej v představci řídítek. Zobrazí šest položek: okamžitou rychlost, jízdní režim, indikaci připojeného telefonu, zapnutí světel, případné výstrahy a samozřejmě procentuální stav nabití baterie.

Podle českého Xiaomi se s evolučním modelem Scooter Pro počítá také pro náš trh. Předběžný start prodeje je červen 2019 a odhad ceny zní: 14 999 Kč. Zajímavé je, že souběžně s novou koloběžkou se bude stále prodávat i ta stará, což by její cenu mělo stlačit ještě níže.

Diskuze (14) Další článek: Unikátní Instagrammerka. Jmenuje se Claire a svou GPS kreslí do map penisy, vagíny a...

Témata článku: Xiaomi, , , , , , , , , Model, Kult, Rychlost, Pro +, Dojezd, Hmotnost, Scooter Pro, Okamžitá rychlost, Stav nabití, Česká republika, Koloběžka, Scooter,